DİTSO üyelerine, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığında "İnternetle Hayat Kolay" eğitimi gerçekleştirildi.

DİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Uyan, yaptığı konuşmada, oda üyeleriyle yapılan anket çalışmalarında üyelerde çok az da olsa bir kısmının bilgisayar kullanmayı hiç bilmediğini görmemiz üzerine, bilgisayar ve internet kullanımını sağlamak için odada bilgisayar kullanımı eğitimi verildiğini söyledi.

İnternet üzerinde sunulan kamu hizmetleri ve özel hizmetler dünyada ve Türkiye'de birçok kişinin hayatını kolaylaştırdığını kaydeden Uyan, şöyle konuştu: "Ülkemizde internet kullanımı hızla artıyor ancak hala herkes bu teknolojiden eşit ölçüde yararlanamıyor. Bu nedenle, Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Telekom Grubunun hayata geçirdiği internetle hayat kolay projesi ile üyelerimize işlerinde daha fazla faydalı olacağını düşündüğümüz temel bilgisayar kullanımı, online işlemler, sosyal medya kullanımı, güvenli internet kullanımı konularda bilgilendiği eğitim gerçekleşti."