Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) öğrenim gören Madagaskarlı Haja Ralison Rakotoson’u Sömestr Tatilinde ziyaret etmek için Afyonkarahisar’a gelen babası Hery Ralison Rakotason, (54) kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Afyonkarahisar Fuar Hastanesinin Kardioloji Servisinde Baba Rakotoson’un ameliyat olması gerektiği teşhisi konulunca Madagaskar’daki Anne Niry Andriamihanta, (52) eşinin tedavisi sırasında Afyonkarahisar’da olmak istedi. Madagaskar’dan Türkiye’ye gelmek için en az üç haftada vize verildiğini öğrenen Anne Andriamihanta, Madagaskar Türk Büyükelçiği durumu anlattı. Madagasgar Türk Büyükelçiliği ile Türkiye Dış İşleri Bakanlığı arasında kurulan diplomasi trafiği sonucunda Anne Andriamihanta’ya yarım günde 3 aylık Türkiye’ye vizesi verildi.

Vizeyi alan Andriamihanta, 3 Şubat’ta Afyonkarahisar’a gelerek eşinin ameliyatına yetişti. Başarılı bir Anjiyo ameliyatı geçirip, sağlığına kavuşan Baba Rakotoson, hali hazırda kontrolleri devam ediyor.

AA muhabirine konuşan Andriaminhanta, eşinin ameliyatında olduğu ve sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, Türkiye Dış İşleri Bakanlığı ile Madagaskar Türk Büyükelçiliğine çok teşekkür etti.

“Madagaskar Türk Büyükelçisi Türkiye’de tedavi olmasını istedi”

Babasının tedavisi için ilk önce Afyonkarahisar’da düşünmediklerini ifade eden Haja Ralison Rakotoson, şöyle konuştu:

“Annem Türkiye’ye gelince Madagaskar Türkiye Büyükelçisiyle görüştü. Büyükelçisi Anneme Babamın Türkiye’de çok daha iyi bir şekilde tedavi olabileceğini söylemiş. Bizim tedavi sürecimiz bitmek üzere. Afyonkarahisar’da çok güzel bir şekilde tedavi olduk. Doğrudur. Türkiye gerçekten tedavi olmak için çok iyi bir ülke.”

Türkiye’deki hastaneleri Madagaskarlı hastalara öneren Haja Rakotoson, Türkiye’deki hastanelerin tam donanımlı ve doktorların çok tecrübeli olduğunu kaydetti.

Baba Rakotoson da tedavi gördüğü ve sağlığına kavuştuğu Afyonkarahisar’ı hiç unutmayacağını belirterek, Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Serkan Öztürk’e teşekkür etti.

Ameliyatla ilgili süreci anlatan Doç. Dr. Serkan Öztürk de Haja’nın annesi görüşmesinden sonra Madagaskar Büyükelçiliğiyle diyaloglarının olduğunu belirterek, “Madagaskar Türk Büyükelçisinin aileye tavsiyesiyle Baba Rakotoson, ameliyat olmayı kabul etti. Büyükelçinin Türkiye’de hastanelerin çok modern ve gelişmiş olduğunu ifade etmiş. Akabinde başarılı operasyonu hastanemizde gerçekleştirdik. Şuanda kontrollerimiz devam ediyor. Ama hastamız sağlığına kavuştu.” diye konuştu.