On bir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tüm İslam aleminde sevinç yaşanıyor. Kur’an ayı olarak da bilinen bu ayda yediden yetmişe herkes Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerle daha fazla ilgileniyor. Tutulan oruç, kılınan teravih namazları, yapılan hatimler ve mukabeleler ile manevi bir atmosferin yaşandığı Ramazan ayında, Kur’an-ı Kerim, meali, Yasin-i Şerif, cüz ve ilmihal gibi kitapların satışı ise artıyor.

“Dini konular ve kitaplar biraz daha fazla satılıyor”

Ramazan ayının insanlarda manevi duyguları artırdığını ifade eden Afyonkarahisar Diyanet Yayınları Satış Sorumlusu Osman Özdemir, kendilerinin de bu duyguları yaşadıklarını ifade etti.

Özdemir, Diyanet İşleri Başkanlığının uygun gördüğü yayınlarının satışlarını yaptıklarını kaydetti.
Genelde bu aylarda dini kitaplara ilginin arttığını vurgulayan Özdemir, “İnsanlar günler öncesinden Ramazan ayına hazırlık yapıyorlar. Bu mübarek ayda tabii ki Kur’an-ı Kerim, Yasin-i Şerif, dua kitapları, cüzler, namazla ilgili kitaplar, kelime mealleri, hatim CD’leri ağırlıklı olarak satın alınıyor. Dini konular ve kitaplar biraz daha fazla satıyor bu aylarda. Biz de bu konuda gerekli yardımlarımızı yapıyoruz. Kur’an-ı Kerim’i olmayanlar gelip alıyor. Kitapları alıp sonrasında dağıtanlar da var. Ağırlıklı olarak dini kitaplarda satışlarımız artış gösteriyor. Camilerde mukabeleler okutuluyor ve kitabı olmayanlar öncesinde temin ediyor. Diğer günlere nazaran insanlar bu ayda bir gayretin içerisine giriyor.” diye konuştu.