Dinar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İhsan Bal, programda şu an itibariyle son derece başarılı bir okul olduklarını kaydetti.

Dinar İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Yaşar Yıldız, şunları söyledi: "Bugünkü İmam Hatip Liselerinin kökeni, 1913 yılında İmam Hatip yetiştirmek üzere açılan ve daha sonra Medresetü-l Vaazin ile birleştirilerek Medresetü-l İrşad adını alan Medresetü-l Eimmeti vel Hutaba’ya dayandırılabilir. Bu okullar 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun çıkması üzerine kapatılmışlardır. Buna karşılık, imamlık ve hatiplik gibi dini hizmetler için ayrı okullar açılması öngörülüyordu. Kanunda öngörülen bu okullar, 1924 yılında İmam Hatip Mektepleri adı altında 29 merkezde açıldı."

İmam Hatip Okullarının orta kısmından Dinar'dan mezun olan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya İmam Hatip okullarındayken yaşadığı eski anılarını paylaştı.

Özkaya, Dinar'da Fatih Mahallesinde bulunan TOKİ evlerinin olduğu yere İmam Hatip Lisesinin 20 bin metrekare üzerinde 300 kişilik öğrenci yurduyla birlikte yapılacağını belirtti.

Daha sonra Mehmet Karakuş İlahi dinletisi davetlilere sunuldu.