Polis’in ‘Dil Düşürme’ olarak adlandırdığı çete, tespit ettikleri apartmanlarda her hangi bir zile basarak binaya girerek, hali hazırda kimse olmayan evleri soyuyordu.

Afyonkarahisar’da çok sayıda eve hırsızlık için giren iki genç kız,  son işlerinde güvenlik kamerasına yakalandı.
Dil Düşürme Çetesinin Afyonkarahisar’daki son hırsızlık işinde güvenlik kamerasında yüzlerini gizlemeye çalıştıkları görüldü.  Apartmanın girişinde herhangi bir zile basan genç kızlar, otomatikten açılan kapıdan içeri giriyor. Daha sonra apartmandaki evleri dinleyip, gözlemleyerek kimsenin olmadığı bir eve giriyor. 

Yaklaşık 40 dakika evin içerisinde hırsızlık yapan kızlar, daha sonra girdikleri kapıdan tekrar çıkıp gidiyor. ‘Dil Düşürme’ hırsızlık çetesinin Afyonkarahisar’daki girdikleri evin sahibi Cemalettin Karabıyık, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada yaklaşık 4 bin lira civarında zararlarının olduğunu belirtti.

Karabıyık, hırsızlık olayını eve geldiklerinde gelinlerinin bileziklerinin olmadığından fark etiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Yine biraz bozuk para ve dolarımız vardı onları almışlar. Yine evin üst katında eşimin makyaj malzemelerini kullanmışlar. Daha sonra dolapları karıştırmışlar. Yerlere atıp, çiğnemişler. Sonradan eşime aldığım tek taş yüzük de vardı onu da almışlar. Asıl problem iyi ki evde çocuklarımız yoktu. Onlar olsaydı çok daha kötü olurdu.”

Karabıyık, ‘Dil Düşürme Çetesinin’ 3 gün önce de Afyonkarahisar’da bir polisin evine girerek, beylik silahını çaldıklarını kaydetti.

“Hırsızlar zevkli çıktı”

Güvenlik kamerasına yansıyan hırsızların 16-17 yaşlarında kızlar olmasına çok şaşırdığını aktaran Karabıyık, aslen Eskişehirli olduğunu ve sık sık Afyonkarahisar’a gelip gittiklerini öğrendiğini söyledi.

Çocuk olmalarına rağmen kızların usta hırsız olduklarını ifade eden Karabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlk önce kızlar binanın önüne geliyorlar. Sürekli zillere basıyorlar. Sonra da zilden bir yere basıyorlar kapı açılıyor. Bende anlayamadım. Mantık da veremedim. Kapı açıldıktan sonra yukarı çıkıyorlar. Apartmanda da kimse yok zaten. Evleri tek tek dinleyerek yukarı doğru çıkıyorlar. Ses seda gelmeyen evlerin kapılarını kredi kartı sistemiyle açıyorlar. Ondan sonra içeri giriyorlar, ne var ne yok toplayıp gidiyorlar. Bu hırsızların aslında çok garip. Evde yemek de yemişler. Temizliklerini de yapmışlar. Makyajlarını da yapmışlar. Gerçekten zevkli insanlarmış.” dedi.

Karabıyık, Güvenlik kameralarına yansıyan Dil Düşürme Çetesinin polis tarafından Eskişehir’de yakalanarak, Afyonkarahisar’a getirildiğini kaydetti.