Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Yülüklü çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

“Nadir görülen bir ameliyat yaptık”

Geçtiğimiz günlerde nadir olarak görülen bir kalın bağırsak ameliyatı gerçekleştirildiğini kaydeden Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi Op. Dr. Murat Yülüklü, “67 yaşındaki kadın hasta dört günlük karın ağrısı, şişkinlik, kusma ve bulantı şikayetleriyle Acil Servise başvurdu. Hastayı Acil Serviste değerlendirdiğimizde ileri derecede karnı şiş vaziyetteydi. Karnı oldukça genişlemiş haldeydi. Yapılan tetkiklerde kalın bağırsağında bağırsak tıkanması dediğimiz bir rahatsızlık saptadık. Bağırsak ileri derecede genişlemiş vaziyetteydi. Hastayı stabil hale getirip acil ameliyata alma kararı aldık. Aynı gün hasta acilen ameliyata alındı. Ameliyata aldığımızda kalın bağırsağın düğümlendiği, kendi etrafında döndüğü ve ileri derecede şişerek genişlemiş vaziyete geldiğini gördük. Bu nadiren gördüğümüz bir vakaydı. Ameliyatı yapan ekip olarak ileri derecede şişmiş ve karın içerisinde hapsolmuş olan bağırsağı gördük. Yaklaşık 150 cm olan bağırsağın yarısını çıkartma gereği duyduk” şeklinde konuştu.

Ameliyata alınan hastanın ameliyat sonrası bir hafta damardan beslendiğini belirten Dr. Yülüklü daha sonra önce sıvı beslemeye geçtiklerini ve sonrasında hastanın sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde her türlü cerrahi ameliyatı yaptıklarını kaydeden Yülüklü klinikte her türlü ekipmanın sağlanmasında emekleri olan başta Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Uzm. Dr. Murat Çağlayan ile tüm yetkililere teşekkür etti.

Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği’nin katkılarıyla hazırlanan Sağlık Olsun programında Genel Cerrahi Kliniği’nde yapılan ameliyatlar tüm yönleriyle konuşuldu.