Bir omuzdan diğerine bypass yapılarak tamamlanan başarılı operasyon sonrası hastanın kolu kangren olmaktan kurtarılırken, beyni dolaşım bozukluğu nedeniyle hasar görmekten korunmuş oldu.

Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi başarılarına bir yenisini daha eklerken operasyonu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. İlker Alat, “ 69 yaşındaki Hastamız E.T.’nin muayenesi sonunda hastanın sol koluna ait atardamarların çalışmadığı ve vücudunun, hastanın kolunun kangrene gitmesini önlemek için beyne giden kanını beyinden çalıp koluna yönlendirdiği fark ettik. Bu hastalığa Subklaviyan Çalma Sendromu adı verilir ve hastaların beyin kan akımı kol tarafından çalındığı için, özellikle kollarını kullandıklarında baş dönmesi, göz kararması gibi şikayetler yaşadığı, kollarıyla yapmak zorunda oldukları işlerini tamamlayamadıkları görülür. Erken müdahale edilmediği takdirde beyin kan dolaşımı ciddi zarar görebilir. Hastamıza gerekli tetkiklerini yaptıktan sonra Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ersin Çelik ile bir omzundan diğerine bypass ameliyatı gerçekleştirdik. Başarılı geçen ameliyat sonrası hastanın beyin kan akımı ile koluna ait kan akımı normal seviyeye getirildi” dedi.

Ameliyat sonrası memnuniyetini dile getiren E.T., “Şükürler olsun Allah’a ki ilimizde böyle başarılı doktorlarımız hizmet veriyor. Senelerdir yaşadığım sorunlarım meğer rahatsızlığımdanmış beni bu dertten kurtardılar, hastanemizin tüm çalışanlarına ne kadar teşekkür etsem az” diyerek çalışanlara tüm kalbiyle güvendiğini ifade etti.

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Murat Çağlayan, sağlığına kavuşan E.T. ye yapmış olduğu geçmiş olsun ziyaretinde Devlet Hastanesinin ilimizde sağlık alanında iddialı başarılarını artırarak sürdüreceğine inandığını vurgulayarak, ekip ruhuyla özverili sağlık hizmetinde emeği geçen çalışanlara teşekkür ettiğini belirtti.