88 yaşındaki Eyüp Demir, koah ve obezite hastalıkları sebebiyle ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor. Uzun süredir sağlık problemleri bulunan Demir'in görme engelli oğlu Halil Demir de babası ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Sağlık problemlerinin yanı sıra konuşma engeli de bulunan baba Eyüp Demir yeni kimlik kartı çıkartmak için Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmak istedi ancak kendi imkanları ile kuruma gidemedi. 150 kilo olan ve yürümekte güçlük çeken Eyüp Demir ve görme engelli oğlu, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü’yle iletişime geçerek kendilerinden yardım istedi. Demir Ailesi'ne İl Müdürü İlhan Eser el uzattı. Kurum aracını görevli personelle eve gönderen Müdür Eser, Baba Eyüp Demir ve Oğul Halil Demir’in kuruma getirilmesini sağladı. Kurum personelinin yardımlarıyla yeni kimlik başvurusunu gerçekleştiren Demir ailesi, Afyonkarahisar Valiliği’ne teşekkür etti.

“VATANDAŞA HİZMET ODAKLI ÇALIŞIYORUZ”

Devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirten İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser, aile kendisiyle iletişime geçtiğinde hemen yardımcı olma kararı aldıklarını söyledi. Müdür Eser şöyle konuştu; “Vatandaşımızın oğlu görme özürlü kendisi de yürüyemiyor. Oğlu Eyüp Abi, bize telefon açtı kendisinin görme özürlü olduğunu babasının da koah hastası ve obezit olduğunu evden dışarıya çıkamadığını söyledi. Valimizin bize geldiği gün verdiği talimat şöyledir. Genel olarak bu Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatıdır. Vatandaşa hizmet odaklı anlayış içerisinde çalışın. Biz düşünceyle vatandaşımızı evinden aldık. Kurumumuzun girişine engelli vatandaşlar için açtığımız büroda tüm işlemlerini yaptık.”

“DEVLET HER ZAMAN GARİBİN YANINDA”

Vali Mustafa Tutulmaz’ın bu tip durumlara karşı çok hassas davrandığını kaydeden Eser şöyle devam etti; “Özellikle gazi ve şehitlerimiz için özel bir servis kurduk. Gazi ve şehit yakınları kimliklerini gösterdiği zaman vatandaş beklemeden işlemlerini daha hızlı yürütebiliyor. Engelli olup kurumumuza gelemeyenler biz kendi aracımızla getiriyoruz, vatandaşlarımızın işlerini engelliler bürosunda iş ve işlemlerini yaptırıyoruz. İnşallah bundan sonra da devam eder. İnşallah gönül ister ki engelli kimse kalmasın. Herkes sağlık sıhhat için gelsin iş ve işlemlerini yapsın. Vatandaşlarımız şunu bilsin devlet her zaman garibin yanındadır.”