Vatandaşların istek, şikâyet ve önerilerini doğrudan dile getirebilmeleri amacıyla Afyonkarahisar Valiliği tarafından her ay düzenlenen “Halk Toplantısı” dün gerçekleştirildi.  Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Erhan Günay idaresinde yapılan toplantıda; Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yaman Şenol hazır bulundu. 

“Yüzde 52 engelliyim gelirim yok”

Şuhut Çobankayalı Köyünde yaşayan Ümit Şener, Epilepsi çoğunun olduğunu ve kendisinin de yüzde 52 engelli olduğunu ifade ederek kendisine devletin el uzatmasını istedi. Şener şunları kaydetti: “Daha önce sizinle görüşmüştüm Epilepsi hastası çocuğum var. 11 yıldır sürekli ilaç kullanıyor. Kendim yüzde 52 engelliyim ve astım bronşitim hastalığım var. İŞ-Kur’da kaydım var. Sayın bakanımıza ve kaymakamımıza da söyledim. Fakat ben hala iş bulamadım. Kendimi toplumdan dışlanmış gibi hissediyorum. Artık sabır edemiyorum ipi takıp yaşamaya son vereceğim. Bu seviyeye geldim. Sosyal yardımlaşmaya gittim ret geldi. Sadece Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğünden çocuğuma 730 lira bakım parası alıyorum. Başkada hiçbir gelirimiz yok. Ben sizden iş istiyorum bana el uzatın.” 

“İş bulunca Afyon’da yaşayacağım”

Şener’e Vali Yardımcısı Erhan Günay, iş görüşmesine gittiniz mi sorusuna iletti. Şener’de: “Evet gittim. Çeşitli iş yerlerine mülakata gittim. Nerden geliyorsun dediler. Şuhut Çobankaya köyünden geldiğimi söyledim. Kaç km diye sordular 45 km. uzaklıkta olduğunu söyledim. Biz sana bilgi vereceğiz deyip gönderdiler beni. Bir daha da dönüş yapılmadı bana. Afyon merkezden almışlar. Ben iş bulunca burada yaşayacağım.” 

“Ölüme terk ediliyoruz”

Toplantıda sorunlarını anlatan Şeyma Çoban’da 5 ay önce eşinin içeri alındığını belirterek zor durumda olduğuna dikkat çekti. Çoban şöyle konuştu: “Benim eşim OHAL’den dolayı içeriye alındı. Biz Bursa’da kirada otuyorduk. Ben çalışmadığım için geri buraya dönmek zorunda kaldım. Vakıflara yardım talebinde bulundum. Hiçbir yerden bana geri dönülmedi hep ret geldi. Şuan annemlerin yanında kalıyorum. Hiçbir kuruluştan yardım alamadım. Kendi çabalarımla iş aradım fakat bulamadım. Eşimin Kasım 23’ünde duruşması var. Benim acil nakdi yardım ve işe ihtiyacım var. Benim 2 çocuğum var. İkisi de okula gidiyor. Bize eşim üst düzey bakıyordu. Biz birden alt üst olduk. Şuan eşimin kanıtlanmış bir suçu yok. Benim hiç sabıkam ve bir cemaate üyeliğim yok. Sizden bu konuda destek bekliyorum. Bu bizim başımıza 5 ay önce geldi. Kimseden yardım göremiyorum. Bize hastalıklı gibi bakıyorlar eşimi suçlu gösterecek hiçbir şey yok. BİMER’e faks çekmediğim kaldı her şeyi yaptım. Yakında zamanda onu da yapacağım. Çünkü ben Türk vatandaşıyım. Suçumuz yok. Biz şuan ölüme terk ediliyoruz. Ben evlatlarımı devlete millete hayırlı olması için yetiştirmek istiyorum. Bize devletimizin el uzatmasını istiyorum. Bu bize gerekli kötü yollara düşmek istemiyoruz biz. Bize sahip çıkın ben milliyetçi bir insanım ve milletimizi çok seviyorum. Devletimi çok seviyorum.” Sorunlarını ileten vatandaşların sıkıntıları Valilik görevlileri tarafından not alındı. Daha sonra toplantı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında basına kapalı olarak devam etti.