Afyonkarahisar’da referandum öncesinde parti çalışmaları gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne destek veren MHP’nin İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek İl Başkanlığı görevine atanan Mehmet Karagöz’e de hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'daki programları kapsamında yeni yönetime atanan MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz ve ekibini ziyaret etti. İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte MHP İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Eroğlu, referandumun Türkiye için öneminin büyük olduğunu belirtirken MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de övgüde bulundu.

16 Nisan'da partilerin değil milletin bekası, Türkiye'nin istiklali ve istikbaline ilişkin halk oylaması yapılacağını söyleyen Bakan Eroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin referandum öncesi iyi bir çalışma sergilediğini belirtti. Bakan Eroğlu, "Bahçeli devlet adamlığını gösterdi. Türkiye üzerine  oynanan oyunu gördü. Devlet Bahçeli bu süreçte gösterdiği devlet adamlığı profili ile takdir edilmesi gereken bir şahsiyet olduğunu ortaya koydu Allah razı olsun. Türkiye'ye bazı ülkeler tarafından oyun oynanıyor. Bu oyunları bozmak için yeni yönetim sistemi gerekli. Milletimiz de bu oyunun farkına vardı ve inşallah 16 Nisan’da verecekleri destekle daha hızlı karar alan, daha güçlü bir Türkiye için Evet diyeceklerdir " dedi.

“TÜRKİYE BÜYÜDÜ, KABUĞUNU KIRDI”

Bir tarafta 'evet' diyerek tek devlet, tek millet, tek bayraktan milletin devletin bekasından yana olanlar, diğer tarafta 'hayırcılar' olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, terör örgütlerinin de hayır propagandası yaptığına dikkat çekti. Bakan Eroğlu; "FETÖ 'hayır' diyor. Diğer taraftan PKK sözde elebaşları 'Aman hayır deyin, biz duman oluruz.' diyor. DEAŞ 'hayır' çıksın diye çalışıyor. Bütün terör örgütleri 'hayır' çıksın diyor. Türkiye'de hükümetler hep kısa süreli olmuştur. Koalisyon hükümetleri hakim olmuştur. Türkiye büyüdü, kabuğunu kırdı. Büyüdükçe düşman sayısı da artmaya başladı. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Güçlü olmanın da yolu istikrardan geçiyor. İstikrarlı olmazsak dünyada güçlü devlet olamayız. Hükümette sağlam bir başbakan, devlet bakanları olmadığında arka planda faiz lobisi, bir takım ihale lobisi harekete geçiyor. Dolayısıyla Türkiye'nin parası hortumlandı. Türkiye'nin çok ileri noktalarda olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

“DİYORSA Kİ DEVLET ELBETTE EVET”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP İL Başkanı Mehmet Karagöz’de ülkenin geleceği için Evet diyeceklerini söyledi. Karagöz; “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli siyasi aklı ve öngörüsü ile bir çok konuda ülkenin geleceği için önemli adımlar atmıştır. Bugün gelinen noktada da sistem ve mevcut anayasanın oluşturduğu çift başlılık ve sorunların ortadan kaldırılması konusunda ilk 4 madde dışındaki anayasa değişikliğine evet diyeceklerini söylemişti. Gelen değişiklikte ilk 4 maddede değişiklik yok. Türkiye’nin geleceği için bu değişiklik çok önemli. Bu nedenle bizim sloganımız açık ve net ‘Diyorsa ki Devlet Elbette Evet’ diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz’e çiçek ve plaket takdim edildi.