TBL'de zirve takibini sürdüren temsilcimiz Afyon Belediyespor, zorlu deplasmanda Samsun Anakent Büyükşehir'i 83-70 yendi. Geniş kadrosunu kullanan Afyon Belediyespor’ da tam 5 oyuncu çift hanelerde sayı üretirken Ogün de 9 sayıyla sınırda kaldı. Samsun'da Hopkins'in 18 sayısına Cihan 15, Uluğ ise 12 sayıyla katkı verdi.

Afyon Belediye karşılaşmaya dış atışlarla başlarken Samsun Anakent’ de geride durmayıp etkili hücumlarla karşılık verdi. İlk 4 dakikada 12-11 Samsun üstünlüğü bulunuyordu. Skor 16-11'e geldikten sonra 13-0'lık seri yakalayan Afyon çeyreğin sonunda üstünlüğü de eline geçirdi. İlk çeyrek 27-18 Afyon Belediye üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci çeyrek ilk çeyrek aksine bir hayli kısır başladı. İlk 3,5 dakikada takımlar sadece 6 sayı üretebilirken Afyon Belediye 36-20 ile farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Samsun yerli oyuncularının isabetleriyle 7-0'lık seri yakalasa da teknik faul hızlarını biraz kesti. Fakat Afyon'u yine iyi durduran Samsun bu sefer de 8-0'lık seriyle maça ortak oldu. İlk devre 45-40 Afyon Belediye üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarının ilk üç dakikasına 11-3'lük seriyi sıkıştıran Samsun bir anda öne fırladı. İbrahim ve Alper gibi tecrübeli oyuncularıyla toparlanan Afyon ise serbest atışların da yardımıyla 26. dakikayı 60-54 önde tamamladı. Yüzdelerin düştüğü bölümde serbest atışlarla etkili olan Afyon son çeyreğe 66-59 önde girmeyi de başardı.

Alper, Ogün ve Altan ile sahada etkili bir görüntü çizen Afyon bu isimlerin isabetleriyle farkı yeniden çift haneler seviyesine taşıdı. Rakibine 2,5 dakika sayı attırmayan Samsun bu bölümde sadece 4 serbest atış sayısı bulabilince fark erimedi. Maçın bitimine 3 dakika kala Holston ve Cihan'ın isabetleriyle Samsun yeniden umutlandı. Skor da bu bölümde 75-70'e geldi. Fakat alınan mola sonrası sahaya çok kararlı dönen Afyon rakibine sayı imkânı vermedi. Kalan 3 dakikayı 8-0'la bitiren Afyon Belediye karşılaşmadan da 83-70 galip ayrılmayı bildi.