Türkiye Basketbol Ligi’nde yoluna emin adımlarla devam eden Afyon Belediyespor’da yoğun bir maç trafiği bekliyor. İlk sınavını 22 Şubat 2017 günü Federasyon kupası olan Nesine Com Eskişehir Basket önünde  karşısında verecek olan Belediyespor, hafta sonunda deplasmanda  Türk Telekom’a konuk olacak.k. Telekom maçı sonrası rotayı hemen İstanbul’a çevirecek olan Belediyespor iyine deplasmanda İstanbul Beylikdüzü takımının konuk olacak. Yoğun maç trafiğini kayıpsız geçmeyi hedefleyen Mavi beyazlılar 3’te 3 yapacağına inanıyor. Lig’de 41 puanla dördüncü sırada yer alan Afyon Belediyespor’da hazırlıklar moralli bir şekilde devam ediyor.   

“LİGDE BAŞARILIYIZ”

Başkan Hüseyin Çetinbaş, “Türkiye Basketbol Ligi önceki senelere göre daha kaliteli bir lig. Takımlar ciddi transfer bütçeleri oluşturarak sezona başladılar. Bizimde bu bütçeler karşısında çok iyi bir takım kurduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Takımımızda güzel bir uyum var. 6 hafta sonunda bizim farkına vardığımız en önemli nokta takım kimyasının uyuşması oldu. Ancak şunu da unutmamamız gerekir; lig çok uzun bir maraton. İnşallah sezon sonunda yönetim kurulu üyelerimiz, teknik ekibimiz, sporcularımız ve taraftarlarımızla sezonu şampiyonlukla tamamlayacağız” dedi.

Salonda yüzümüz gülmedi!

Bandırma Kırmızıspor’a mağlup olan Basletbolcular taraftarlarını üzerken, Voleybolcular ise  deplasmanda Halkbank’a yenilmekten kurtulmadı.

Afyonkarahisar Belediyespor voleybol ve basket takımlarımız hafta sonu oynadığı müsabakalarla yoluna devam etti. Pazar günü Bandırma Kırmızı ile karşılaşan basketçilerimiz aldığı mağlubiyetle taraftarlarını üzdü. Voleybolcularımız ise Efeler Liginde güçlü Halkbankspor karşısında sahadan mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Basketbolda yedinci yenilgi

Türkiye Basketbol Ligi 24. hafta karşılaşmasında Bandırma Kırmızı, Afyon Belediye‘yi 81-67 ile mağlup etti. Bandırma Kırmızı bu skorla ligde 12. galibiyetini alırken, Afyon Belediye ligde 7. kez kaybetti.
TBL 24. Hafta karşılaşmalarında evinde Bandırma Kırmızı ile karşı karşıya gelen Afyon Belediyespor rakibine 82-79 yenilerek büyük sürpriz yaptı. 

TBL 24. Hafta karşılaşmalarında evinde Bandırma Kırmızı ile karşı karşıya gelen Afyon Belediyespor basketbol takımı ilk devresinde rakibi karşısında bir hayli zor anlar yaşadı. Karşılaşmaya Tuğberk Gedikli, Barbaros Bozkurt,İbrahim Yıldırım,Hadi Özdemir,Orçun Tunca beşlisi ile başlayan Mavi beyazlılar ilk periyotu 20 -17 tamamlayan taraf oldu. İkinci periyotta adete nefesler tutuldu. Başa baş geçen mücadelenin ikinci periyotu 38-38 tamamlandı. Quincy Douby 11 sayı ürettiği karşılaşma ilk yarısında Ali Işık 6 ribaunt ile oynadı. Üçüncü periyotta dişe diş kor bir mücadele örneği veren her iki takımda son üç dakikasında 54-54’lük sayı ile girdiler. Son dakikalarda arka arka bulduğu basketlerle skoru 64-60 konuk ekip Bandırma Kırmızı üçüncü seti önde  kapattı.  Son sette ise rakip takım akıllı hücumları ile sonuca giderek karşılaşmayı 82-79 kazanmasını bildi.