Türkiye Basketbol Birinci Ligi’nde fırtına gibi esen ve çok büyük bütçeli rakipleriyle başa baş bir mücadele sergileyen Afyon Belediyespor, galibiyet serisine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz hafta ligin güçlü takımlarından biri Samsun Anakent’i yenen ikinci sıraya yerleşen, play-off öncesi oldukça avantajlı bir konuma gelen Afyon Belediyespor’un elde ettiği bu başarı, imkan tanındığı zaman sporda çok önemli noktalara gelineceğinin göstergesi oldu.

Afyon Belediyespor mutlak play-off hedefi ile başladığı lig yarışının bitmesine 21  hafta kala beklentilerin üzerine çıkmayı bildi.

Anakentte durduramadı

Ligde birinci sırada bulunan Telekomspor’a hakemlerin kötü yönetimi ile yenilen, hiç beklenmedik puanlar kaybetmemesi halinde zirvede bulunması içten bile olmayan Afyon Belediyespor, son haftalardaki üstün performansını Samsun Anakent maçında da sahaya yansıtmayı başardı. Rakibi karşısında oldukça üstün bir oyun sergileyen ve özellikle pota altında çok başarılı olan takımımız karşılaşmayı kazanarak play of yolundan önemli bir yol kattetti.

Çok çalışmanın karşılığını alıyoruz

Kulüp Başkanı Hüseyin Çetinbaş, çok çalışmanın, emek vermenin karşılığını aldıklarını söyledi. Birçok belediye, kurum takımının bulunduğu bir ligde mali yönden kısıtlı imkânlarla verdikleri mücadelenin takdire şayan olduğuna dikkat çeken Çetinbaş, “Sporda başarı arıyorsanız doğru işler yapmak zorundasınız. Çok para harcamakla hedefe ulaşılmıyor. Ligin en mütevazi takımlarından biri biziz ama bugün aldığımız galibiyetle ikinci  sıraya kadar yükseldik. İnşallah kalan 21 maçı da kazanarak ligi en iyi yerde kapatmayı istiyoruz. Daha sonra ki hedefimiz de Süper Lige çıkmaktır. Ama bunun için Afyonkarahisar’ın bizi desteklemesi, yanımızda olması gerekir” dedi.