Afyon Belediyespor'da skor çok iyi dağılırken sadece iki oyuncu çift hanelere çıkabildi. Yalova'da çift hanelere çıkabilen tek isim Justin Hunt 19 sayıyla oynadı.Karşılaşmaya Yalova iyi başladı. Çeyreğin ortalarına kadar üstünlüğünü koruyan Yalova'ya Hadi önderliğinde cevap eren Afyon üstünlüğü ele geçirdi. İlk çeyrek 20-14 Ege temsilcisinin lehine sonuçlandı. İkinci çeyreğin başı dengeli geçildi. İlk üç dakika sonunda skor 26-19'a geldi. Zupan ve Ogün Sevinç'ten gelen üçlüklerle fark çift hanelere kadar yükseldi. Justin Hunt Yalova'yı taşısa da devre arasını

Afyon Belediye'nin 41-28 üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Afyon oldu. İlk iki dakikada gelen 9-3'lük seri ile fark 20 sayı civarına geldi. Kyle Hunt'a bir türlü yardımcı bulamayan Yalova’ya karşı Afyon hücumu çok iyi dağıttı. Son çeyreğe 62-47 Afyon Belediye üstünlüğü ile girildi. Son çeyreğe de Ogün'ün üçlüğü ile başlandı. Rakibine ilk beş dakika sayı imkanı vermeyen Afyon farkı 27'ye çıkardı. Kalan sürede iki takım da rotasyona gidince karşılaşmadan Afyon Belediye 83-58 galip ayrıldı.

Gözler play Of’a çevrildi

TBL Playy-off maçlarında Bursaspor Durmazlar ile karşılaşacak olan Afyon Belediyespor’da artık bu maça çevrildi.

Sezonu 5. Sırada tamamlayan Afyon Belediyespor, play-off’ta Bursa Durmazlar ile eşleşti. Play-Off heyecanı 27 Nisan’da başlayacak.

RAKİP Bursa

Türkiye Basketbol Ligi’ni 56 puanla 5. sırada tamamlayan Afyon Belediyespor’un play-off’ta rakibi Bursa Durmazlar oldu. Mor beyazlı temsilcimiz play-off serisine deplasmanda başlayacak. Afyon Belediyespor, Bursa Durmazlar karşısında ilk maçını 27 Nisan Perşembe günü, ikinci maçı ise 29 Nisan Cumartesi günü oynayacak. Karşılaşmalar saat 19.00’da başlayacak.

EŞLEŞMELER

Play-Off’ta diğer eşleşmeler Eskişehir Basket-İstanbulspor, Petkim-Acıbadem, Bursaspor-Afyon Belediye takımları arasında oldu. Play-Off serisinde 3 galibiyet alan takım final grubuna kalacak. Çift devre lig usulü oynanacak 4’lü final grubunda ilk iki sırada yer alan takımlar Spor Toto Basketbol Ligi’ne yükselecek. Büyükşehir, Eskişehir, Petkim ve Bursaspor play-off serisine kendi sahlarında başlayacak. 

 Daha sonra açıklanacak gerekirse maçlarının dışında ilk üç karşılaşmaların programı şöyle: 

 27 Nisan Perşembe

19:00 ASTRA GROUP SAKARYA BŞB-TÜRK TELEKOM
19:00 BURSASPOR DURMAZLAR-AFYON BELEDİYE

 28 Nisan Cuma

18:30 PETKİM SPOR-ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ
19:00 NESİNE.COM ESKİŞEHİR BASKET İSTANBULSPOR BEYLİKDÜZÜ

 29 Nisan Cumartesi

19:00 ASTRA GROUP SAKARYA BŞB-TÜRK TELEKOM
18:00 BURSASPOR DURMAZLAR-AFYON BELEDİYE

30 Nisan Pazar

16:30 PETKİM SPOR-ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ
17:00 NESİNE.COM ESKİŞEHİR BASKET-İSTANBULSPOR BEYLİKDÜZÜ

2 Mayıs Salı

18:00 TÜRK TELEKOM ASTRA GROUP-SAKARYA BŞB
19:00 AFYON BELEDİYE-BURSASPOR DURMAZLAR

3 Mayıs Çarşamba

14:00 İSTANBULSPOR BEYLİKDÜZÜ-NESİNE.COM ESKİŞEHİR BASKET
16:00 ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ-PETKİM SPOR 

NOT: 3 MAÇI ALAN FİNAL GRUBUNA YÜKSELECEK. İLK 2 MAÇ LİGİ ÖN SIRADA TAMAMLAYAN BURSA TAKIMININ SAHASINDA, SON İKİ MAÇ AFYON'DA, GEREKİRSE 5. MAÇ AVERAJI DAHA İYİ OLAN TAKIMIN EVİNDE YAPILACAK.