Türkiye Basketbol Ligi’nin 29. haftasında Afyon Belediyespor, sahasında Akhisar Belediyespor’u devirdi: 74-67. Ev sahibi ekip, bu sonuçla 20. galibiyetini aldı. Manisa temsilcisi ise 18. mağlubiyetini hanesine yazdırdı. Afyon ekibinde Hadi Özdemir 23 ve Quincy Douby 19 sayıyla maçın galibiyetinde büyük rol oynadı. Cenk Şekeroğlu’nun sayılarıyla maça başlayan Akhisar Belediyespor, Mert Gizir ve Leemire Goldwire’ın isabetleriyle 2. dakikayı 7-5 önde geçti. Hadi Özdemir’in hücumda sorumluluk almasıyla birlikte skor bulan Afyon Belediyespor, 4.23 kala öne geçti: 14-12. Reha Öz ve Emre Özpulat’ın sayılarıyla konuk ekip, 19-16 öne geçince; Afyon ekibi, 2.41 kala mola aldı. Mola dönüşünde Emre ve Cenk’le skor bulan konuk ekip, farkı 7 sayıya çıkardı: 23-16. Son 2 dakikada Ali Işık ve İbrahim Yıldırım ile skor bulan ev sahibi ekip, farkı 3 sayıya indirdi. İlk periyodu Akhisar Belediyespor, 23-20 önde bitirdi.

İkinci çeyreğin ilk 5 dakikasında hiç skor bulamayan Manisa ekibi karşısında, 5-0’lık seri bulan Afyon ekibi, öne geçti: 25-23. Quincy Douby ve Hadi Özdemir’le skor üretmeye devam eden ev sahibi, son 2 dakikaya 5 sayılık farkla girdi: 34-29. Tyler Smith ve Barboros Bozkurt’un karşılıklı gelen basketleri devrenin skorunu belirledi: 36-31.

Üçüncü periyoda Hadi Özdemir ve Johndre Jefferson’ın sayılrıyla başlayan Afyon Belediye, farkı 9 sayıya çıkardı: 40-31. Quincy Douby ve İbrahim Yıldırım’ın da hücumda devreye girmesiyle birlikte,e fark çift hanelere çıktı: 43-31. Yine periyodun ilk 5 dakikasında skor bulamadan başlayan Akhisar Belediyespor’da, Cenk Şekeroğlu ve Reha Öz devreye girdi. İki oyuncusu ile 5-0’lık seri bulan Akhisar Beelediyespor, farkı 7 sayıya indirdi: 43-36. Serhat Uğur’un da hücumda sorumluluk almasıyla birlikte maça tutunmaya çalışan konuk ekibe, Afyon Belediyespor Hadi Özdemir ve Quincy Douby ile yanıt verdi: 49-39. Son 3 dakikalık bölümde farkın kapanmasına izin vermeyen Afyon Belediyespor, son çeyreğe 12 sayılık avantajla girdi: 56-44.

İkinci ve üçüncü çeyreğin tam tersi bir performansla final periyoduna başlayan Akhisar Belediyespor, 2 dakika içinde 7-0’lık bir seri buldu. Fark 5 sayıya inince, Akhisar cephesinden mola geldi. Karşılıklı basketlerle geçilen 5 dakikalık bölümde Quincy Douby, Afyon Belediyespor’u Hadi Özdemir ile birlikte sürükleyen isim oldu. Ev sahibi ekip, 38. dakikayı 68-60 önde geçti. Kalan bölümde farkın kapanmasına izin vermeyen Afyon Belediyespor, parkeden galibiyetle ayrıldı: 74-67. 

“Kritik mağlubiyetler aldık”

Afyon Belediyespor Baş Antrenörü Mehmet Kabaran; “Zor bir dönemden geçiyoruz, kritik mağlubiyetler aldık bu mağlubiyetler de takımı ister istemez düşürdü” dedi.

Akhisar Belediye karşısında alınan 74-67’lik galibiyeti değerlendiren Afyon Belediyespor Baş Antrenörü Mehmet Kabaran; “Zor bir dönemden geçiyoruz, kritik mağlubiyetler aldık bu mağlubiyetler de takımı ister istemez düşürdü fakat hedefimizden uzaklaşmadık. Biliyorsunuz bu ligin bir geleneği var, bu ligi nerede bitirdiğin çok önemli olmuyor sonunda şu anda belki istediğimiz noktada değiliz fakat, sonunu çok iyi bitireceğimizi çok iyi biliyoruz. Jefferson aramıza  yeni katıldı aramıza bugün iyi bir maç oynadı diyemeyeceğim fakat çok güzel sinyaller verdi bizim için ilerde daha iyi olacaktır. Önümüzde bir ay kadar vakit var. Özellikle ribaunt sorununu çözeceğini gösterdi şimdiden daha da iyi oynayacak oyun sistemimize hâkim değil henüz daha iyi maçlar oynayacak. Biz her şeyin daha güzel olacağına inanıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Son günlerde etraftan yayılan dedikoduları dinlemeyeceğiz ve  takımca böyle bir karar aldık biz işimize bakacağız. Ben sonunun  güzel olacağına inanıyorum her şeyin sonuçta bu takım getirdi buraya kadar bir- iki maçta kötü olunca ligden uzaklaşacak karakterde değil bu insanlar.” Dedi.  Takım için de form grafiği düşük oyuncuların olduğunu belirten Kabaran” Takımda formsuz arkadaşlar var mı? Var en az iki-üç tane formsuz arkadaş var şu anda. Takımda onlar da bir şekilde mutlaka forma girecekler play-off’a kadar sonuçta buralara kadar oynamış oyuncular play-off’a en hızlı şekilde girerek ilk dörde kalıp daha sonrasında da son altı maçta en iyi performansımızı göstererek bir üst lig çıkacağız sonunda” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“Kazandık mutluyuz”

Türkiye Basketbol Ligi’nin 29’uncu haftasında ağırladıkları Akhisar Belediye karşısında alınan galibiyeti değerlendiren Afyon Belediyespor’lu İbrahim Yıldırım; “Bu dönemde bizim için kazanmak önemli birkaç tane bizi düşüren maç kaybettik, sezonun da sonuna yaklaşıyoruz bundan sonra bu maç ile beraber bir çıkış yakalayarak, play-off’a daha formda girip işin sonunu daha güzel getirmek istiyoruz. Bugün ile alakalı olarak rakibi tebrik ediyorum güzel bir maç oldu, güzel mücadele ettik sonunda kazanan biz olduk” ifadelerine yer verdi.

“İyi bir yerde bitireceğiz”

Akhisar Belediye Baş Antrenörü Serhat Yapıcı, Afyon Belediyespor maçından sonra yaptığı açıklamada artık ligde kalan dört maçta en iyi sonuçları almak için uğraş vereceklerini dile getirdi.

Afyon Belediyespor karşısında alınan mağlubiyet hakkında ki maç sonunda açıklama yapan Akhisar Belediye Baş Antrenörü Serhat Yapıcı; “Afyon takımını öncelikle  tebrik ediyorum. Bize karşı ikinci ve üçüncü periyotta üstün bir oyun sergilediler ve  farkta buradan geldi. Maçın geneline baktığımızda ikinci periyot 16-8 idi. Maçta  en iyi oyuncumuz Emre Boztepe’nin sakatlanması oldu. Bu oyuncumuzun sakatlanması nedeni ile  Cenk’i fazla dinlendiremedik oda gerçi iyi oynadı yorularak 36 dakikada 23 sayı kaydetti.Bu arada biraz rotasyon yapsak maçın sonuna daha diri kalabilirdik ve üçüncü periyotta başa baş mücadeel gösterebilirdik. Afyon’a bundan sonraki maçlarında ve play-off’larda başarılar dilerim umarım istedikleri yere gelirler, sezon sonunda istedikleri hedefe ulaşırlar teşekkür ederim ” ifadelerine yer verdi. Tecrübeli isim bu sezon ki hedefleri hakkında sorulan bir soruya ise; “Şu an için bu soruya cevap vermem imkânsız, sonuçta oynanıyor maç maç kazanmayı hedefliyoruz şu anda zaten play-off’ları matematiksel olarak var diyeceğim belki de diğer maç sonuçlarına göre play-off hedefimiz yok bundan sonraki tüm maçları güzel bir şekilde kazanmaya çalışacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“Aradaki farkı kapatamadık”

Deplasmanda oynadıkları ve 74-67’lik skor ile kaybedilen Afyon Belediyespor maçı sonrasında açıklamalarda bulunan Akhisar Belediye oyuncusu Mert Gizir, iyi mücadele etmelerine karşın sahadan istedikleri sonuç ile ayrılamadıklarını ifade etti. Genç oyuncu; “İyi başladık müsabakaya fakat sonrasında geri gelemedik rakibimiz farkı korumasını bildi. Maçın sonlarında geri gelmeye çalıştık fakat kaybettik karşı takımı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.