Feyzullah Demirkale yaptığı açıklamada yıl içerisinde yapılan birçok faaliyete dikkat çekti

Türkiye Basketbol Federasyonu Afyonkarahisar Basketbol İl temsilcisi Feyzullah Demirkale Afyonkarahisar Basketbolunun 2017 yılını değerlendirdi, 2018 yılında yapılması planlanan çalışmaları açıkladı. Demirkale açıklamasında yapılan faaliyetleri şöyle sıraladı;

-Altyapı tüm kategorilerinde U liglerinde Kız-erkek tüm ligler oynandı. Bunun dışında 23 Nisan Çocuk Bayramı turnuvası ve Olgunlar Basketbol Ligleri de yer aldı.

-Birçok grup müsabakasına ev sahipliği yaptık. ( Okul Gençler grubu, Ana lig çeyrek finalleri, U-18 Bölge finalleri vb.)
- Kulüp müsabakaları olarak 300, Okul müsabakası ise 170 civarı müsabaka oynandı. Grup müsabakaları ile bu sayı 500 civarında oldu. Özellikle Okul sporlarındaki yaşanan artış bizleri memnun etti.

-  3x3 Organizasyonu Avm ‘de İki kez gerçekleştirildi. En son oynanan organizasyon 15 Temmuz Şehitleri ve Gazilerimiz adına düzenlendi ..

İlimizi Basketbol 1 Liginde ve Basketbol Gelişim liginde Afyonkarahisar Belediyesi Basketbol Kulübü takımları ile birlikte en iyi şekilde temsil etme gayretini göstermektedirler.  

-  Antrenör ve Hakem ilişkileri konulu seminer düzenleyerek iletişim üzerinde tartıştık.
-Kulüp sayımızdaki artış lisanslı sporcu sayımızdaki artışı beraberinde getirdi. Velilerimizn basketbol maçlarını sıkı takip ettiklerini gözlemledik.

-1 Lig temsilcimizin başarısı ve altyapılardaki hareketlilik sayesinde şehrimizde oluşan basketbol spor kültürü ve tribünlerdeki sevgi bizlere gösterdi ki doğru işler yapma gayreti içerisindeyiz.

Gelecek yıldan beklentilerini de aktaran Demirkale yeni sezon için planlarına değindi. Demirkale açıklamasında ;      

-Tüm kategorilerde liglerimizi takımlarımızın sayılarını artırarak oynatabilmek

- Basketbol Federasyonu ve Okul Sporlarının organizasyonlarına ev sahipliği yapmak

-  Antrenör ve Hakem kursları açarak gelişimlerine katkıda bulunacak seminerler vermek.

-1 Lig temsilcimizin ligi en iyi noktada bitirerek Süper Lig’e çıkması yönünde desteklerimizi sürdürmek.

- 3x3 Organizasyonunun tüm okullara yaymak

- Sosyal projeler ve basketbol ile topluma hizmette bulunmak

-Türkiye Kupaları ve benzeri büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak

-Lisanslı sporcularımızın artışına destek olmak, velilerimizle sağlıklı iletişimler kurarak sporun içerisinde daha fazla yer almalarını sağlamak.’ İfadelerini kullandı. Demirkale açıklamasını ‘Bu süreçte bizi yalnız bırakmayarak desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, Afyonkarahisar Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Sayın Yunus Tortop’a ,GHSİM Spor Şube Müdürümüz Sayın İsmail barın’a, Okul Sporları İl Temsilcimiz Sayın Muhammet Doğan, Basınımızın değerli temsilcilerine, İl Tertip Kurulu Üyelerimize, Sporcularımıza , antrenörlerimize, Hakemlerimize ve velilerimize çok teşekkür ederiz.’ Sözleriyle noktaladı.