Afyonkarahisar’da basketbol denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Basketbol Antrenör Feyzullah Demirkale genç yetenekleri keşfetmek için harekete geçti.  Okullarda günboyu potaya merak salan miniklerle yakından ilgilenen, aralarında kendi öğrencilerinin de bulunduğu kalabalık gruba sporun inceliklerini gösteren Demirkale meraklı olanları Yaz Spor Okulları listesine yazdı.

Futboldan sonra en fazla ilgi gösterilen spor branşı basketbola gönül veren minikler okul potalarında yeteneklerini gösterme fırsatı buldu.

Basketbol sevgisini aşılıyor

Gençlerin yaz tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri, spora kanalize olmaları düşüncesinden hareket ettiklerini belirten Demirkale, şu açıklamaları yaptı: “Basketbol futboldan sonra en fazla tercih edilen branş. Gerçekten çok büyük bir ilgi var ve biz çocuklarımıza basketbol sporunun inceliklerini öğretirken onlara sporu da sevdirmeye ve bunu büyüdüklerinde de devam ettirmeleri için çalışıyoruz. Yaz spor okullarının altyapısını hazırlamaya çalışıyoruz.  Tabii basketbol gerçekten en fazla ilgi çeken alan oluyor” dedi.

Alt yapı sağlam

Afyonkarahisar’ın basketbol konusunda ciddi bir altyapıya sahip olduğunu, bunun değerlendirilmesi halinde çok iyi sporcuların yetişeceğini belirten Demirkale, “Bunun birçok örneği var ve biz bu zinciri sürdürmek istiyoruz. Hedefimiz bundan sonraki süreçte salon sporlarına olan ilgi ve alakanın devam etmesidir” dedi.

Aralarında kendi öğrencileri olan miniklerin yeteneklerini az da olsa ölçme fırsatı bulan ve yetenekli olanları yaz spor okuluna davet eden Demirkale, “Yaz spor okullarında da bilindiği gibi en fazla basketbol ilgi görüyor. Burada amaç çocuklarımızı spora kanalize etmek ve zamanlarını en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak. Bunun yanısıra yeteneklerini ortaya çıkarmak. Bunun için de bu yaşlarda spora başlanılması çok büyük önem arzediyor” diyerek açıklamalarını tamamladı. .