“Darbe seviciler 28 Şubat davasını sulandırmasın” dedi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven haftalık değerlendirme toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Karakuş ile Seçim İşleri Başkanı Hüseyin Sezen’in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven sözlerine Hakkari’den gelen acı haberle başladı. Yurdunuseven, “Hakkari Şemdinli bölgesinde devam eden operasyonlarda iki asker, el bombasının patlaması sonucu da bir asker şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır diliyoruz” dedi.

“Eski bütçelerin neresinde emekçi, işçi yazıyordu”

 Asgari ücret çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunan Yurdunuseven, “Pazarlıklar sürüyor ancak hükümetimiz, çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Ülkenin şartları da dikkate alınarak görüşmeler neticelenecektir. 29 Aralık’ta son görüşme yapılacak ve karara bağlanacak. Bakın 2000 yılında asgari ücret 86 milyon liraydı yani bugünkü parayla 86 TL, dolar bazında 139 dolar. 2017 yılı asgari ücretine baktığınızda bu rakam 1.404 lira. Dolar bazında da 390 dolar. Yani 139 dolardan 390 dolara çıkarmışız. Arada yıllar itibarıyla 2008 de 409 dolar olmuş. Yeni asgari ücret de 29’unda açıklanacak. Bu rakam değişecek ve artış gösterecek. Burada nasıl emekçi yok, nasıl işçinin hakkını koruma yok, ben çok merak ediyorum.” dedi.

 “Maaşları artacak, 90 günde netleşecek”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 900 bin taşeron işçiye verdiği kadro müjdesinin KHK ile hayata geçirildiğini kaydeden Yurdunuseven; “Kadroya geçiş 4 Aralık 2017 itibarıyla çalışanları kapsayacak. Bu durum cumhuriyet tarihinde tek kalemde en büyük devletleşme adımıdır. 4 Aralık itibarıyla doğum izninde olan veya askerde olanlar da bundan yararlanacak. Burada taşeron firmalar da mağdur edilmeyecek. Kadroya geçen taşeron kardeşlerimiz de iki aylık bir ekstra ödeme yapılacak. Yaş, cinsiyet ve eğitim şartı aranmayacak. 4-C statüsü de 4-B statüsüne geçecektir. Dolayısıyla kadroya geçen kardeşlerimiz en az 300 – 400 lira maaşlarında bir artış olacak. İnşallah bu 90 gün içerisinde netleşecek” diye konuştu.

“FETÖ’cülere badem sarısı, terör sanıklarına gri tulum”

Yurdunuseven son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile ilgili de açıklamalarda bulunarak şöyle dedi: “FETÖ gibi terör örgütleri ile ilişiği olan 2 bin 756 kamu personeli kamudan ihraç edildi. 115 personel de görevlerine geri döndü. FETÖ ile bağı olan 22 subayın rütbeleri söküldü. Şehit çocukları ve kardeşlerine de (bir kardeş) zorunlu askerlik kaldırıldı. Darbe suçundan yargılanan FETÖ’cülere badem kurusu tulum, terör sanıklarına da gri tulum giydirilecek. Terör olaylarını önlemeye çalışan kişilere de hukuki, idari ve mali ceza sorumluluğu doğmayacak. Yani vatandaş 15 Temmuz’da teröre müdahale ettiyse ve bu durum ispatlı ise yargılanmayacak. Yani sadece 15 Temmuz’u kapsıyor. Partimiz sözcüsü Mahir Ünal bu konuda bir açıklık getirdi. Bu konu sadece 15 – 16 Temmuz’u kapsıyor.”

 “28 Şubat davasını sulandırmaya çalışabilirler”

28 Şubat davası için de bir uyarıda bulunan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; “28 Şubat davasında, dönemin Genelkurmay Başkanı Karadayı ve 2. Başkan Çevik Bir'in de aralarında olduğu 60 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Duruşma, sanıklar ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için 8-9-10 Ocak 2018'e bırakıldı. Bu dava yaklaşık 5 yıldır sürüyor. Onların hayali malumunuz bin yıl eziyetti ama gerçekler öyle değil, gerçekler müebbet. Arzu ederiz ki bir takım darbe seviciler bu davayı sulandırmaya kalkıp kumpas davaları ile bir tutmaya çalışmazlar. 28 Şubat bir darbedir ve millete yapılan en büyük zulümdür” dedi.

Başkan Çoban’a teşekkür etti

Yurdunuseven son olarak, “Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban daha önce açıkladığı bir projenin görsellerini paylaştı. Belediye bu kez de şehir merkezini Fuar Alanı’na ve Uydukent’e bağlayarak şehir trafiğini büyük oranda rahatlatacak. Bu anlamda Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.