Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun mesajı şöyle; “Tarihi başarılarla dolu olan aziz milletimiz istiklal ve istikbalini kazanmak için yedi düvelle savaşmak mecburiyetinde kalmış, gösterdiği milli birlik ve beraberlik şuuruyla bütün mazlum halklara örnek teşkil etmiştir.  Nice güçlüklerle elde edilen bu zaferin haklı gururuyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yıldönümünü hep birlikte kutluyoruz.

Türkiye kuruluşundan bu yana her yıl daha fazla kalkınan, ekonomisi büyüyen, kendi kendine yetebildiği gibi yardıma ihtiyacı olan diğer milletlerin de elinden tutan bir ülke konumundadır. Harp uçaklarını, milli gemilerini yapmaya başlayan ülkemiz; geçmişinden aldığı güçle, geleceğe daha büyük umutlarla yol almaktadır.

Zor günlerinde birbirine daha fazla kenetlenen, gerek içerde gerekse de dışarıda kendisine yönelik tehditlere boyun eğmeyen bu ülke, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’de çok daha müreffeh bir ülke olacaktır, buna inancımız tamdır.

Tarihten devraldığımız sorumluluğun şuurunda, başı dik ve geleceğe umutla bakan bu ülkenin evlatları olarak bizler, ülkemizin her bir yerinde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte nice kuruluş yıldönümleri kutlamaya devam edeceğiz.

Bizleri bugünlere ulaştıran başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere o günden bugüne değin canını seve seve ülkemiz uğruna feda etmiş aziz şehitlerimizi büyük bir minnetle yâd eder, hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ederim.”