İmaret Camii önünden başlayan yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Burcu Köksal, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Anıt Park önüne kadar süren yürüyüşte ellerine Türk bayrakları alan vatandaşlar ‘10. Yıl Marşı’ ve ‘İzmir Marşı’ eşliğinde Cumhuriyetin coşkusunu yaşadı. Anıtpark önünde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Mustafa Baygın bir konuşma gerçekleştirildi.

CUMHURİYET KADININ ÇALIŞMA HAYATINA KATILIMIDIR

yuruyus--(4).jpgTüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Baygın; “Bugün bizler elimizde Türk bayrağı cumhuriyet için, vatan için, şehitlerimiz için toplandık. Cumhuriyet için yürüyüşe geçtik. Bu birliğimiz daim olsun. Cumhuriyet hurafelere karşı aklın ve bilimin aydınlığıdır. Cumhuriyet rastgele bir araya gelmiş halk yığınlarına karşı millet olmaktır. Cumhuriyet vefaya karşı yurttaşlıktır. Cumhuriyet vatandır, ayyıldızlı albayraktır. Cumhuriyet bağnazlığa karşı çağdaşlıktır. Cumhuriyet kadının çalışma hayatına katılımıdır. Cumhuriyet emeğin kutsallığıdır. Cumhuriyet saltanata karşı, emperyalizme karşı tam bağımsızlıktır. Cumhuriyet Mustafa Kemal’i anlamaktır. Cumhuriyet fazilettir” dedi.

29 EKİM TATİL DEĞİL, BAYRAMDIR

‘Bu güzel Cumhuriyeti bizlere armağan eden atalarımızın bizlerden tek isteği cumhuriyetimizin değerlerini her zaman korumamızdır’ diyen Baygın: “Bunu yapabilmemiz için de Türkiye Cumhuriyeti’nin adını başarılarla demokrasiyle andırmak zorundayız. Bu önemli görevde gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz olacak olan yani bu ülkenin gerçek sahibi olan biz gençlere düşmektedir. 29 Ekim çarıkla bastığın toprağa basmaktır. Mezarın olacağını bile bile ellerinle siper kazmaktır. 29 Ekim, 25 kiloluk mermiyi saatlerce sırtında taşımaktır, süngüyle çarpışmak, günlerce uyumadan savaşmaktır. İmkansıza inanmaktır. 29 Ekim köyden cepheye bin kişi gidip 1 kişi dönmektir. Hatta dönmeyeceğini bile bile 0eşini oğlunu beklemektir. 29 Ekim bütün dünyanın karşısında dimdik durmak biz Trük milletiyiz demektir. 29 Ekim Şerife bacıdır, Kara Fatma’dır. 29 Ekim Mustafa Kemal’dir. 29 Ekim tatil değil, bayramdır. Bayramınız kutlu olsun” diye konuştu.

YÜRÜYÜŞE STK’LARDAN DESTEK

ADD öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Geliştirme Derneği, Turan Kültür Derneği, İşçi Emeklileri Derneği, Eğitim- İş Sendikası, AHBAP Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Demokrat Parti, Millet Partisi, Türkiye Gençlik Birliği temsilcileri ve üyeleri de destek verdi. 

yuruyus--(2).jpgyuruyus--(3).jpg