“Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanına bu yakışıksız ifadeleri söylemek bizce yanlış bir hareket, onursuzca bir davranış” dedi.

AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği haftalık basın toplantısına İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Tanıtım ve Medya Başkanı Süleyman Karakuş ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yetkinakın iştirak etti. 

“KONGRE SÜRECİ DİNAR VE BAŞMAKÇI İLE TAMAMLANACAK”

Geçtiğimiz hafta yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler veren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ilk olarak ilçe kongrelerine ilişkin bilgileri paylaştı. Yurdunuseven; “Geçtiğimiz hafta Çay ve Sultandağı ilçelerimizde kongrelerimizi tamamladık. Bu kongrelerimize AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcımız İzmir Milletvekili Hamza Dağ’da iştirak etti. Yapılan kongreler neticesinde Çay ilçesinde İbrahim Türkken ile Sultandağı’nda ise Mustafa Genç ile yola devam edeceğiz. Pazar günü ise Hocalar ve Kızılören ilçelerimizde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Hocalar’da Salih Sarı, Kızılören’de de Mehmet Kaya ile yolumuza devam ediyoruz. Bu kongrelerimizle beraber il genelinde toplam 16 kongremizi tamamlamış olduk. Bu hafta sonunda da Dinar ve Başmakçı ilçelerimizin kongrelerini gerçekleştirerek tüm ilçelerimizdeki kongrelerimizi tamamlamış olacağız” dedi.

“5 BİN ENGELLİ KARDEŞİMİZ 2018’DE KADRO ALACAK”

Ülke gündemine ilişkin de açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; “Başbakanımızın da açıkladığı üzere 2018 yılı bütçemiz 763 milyar TL olarak gerçekleşecek inşallah ve faiz oranları da yüzde 9 a indirilmiş olacak. Yine 2018 yılı içerisinde engelli kardeşlerimiz için bir müjdeyi gerçekleştireceğiz ve 5 bin engelli kardeşimizi kadroya alarak istihdam edeceğiz” diye konuştu.

“KULLANILAN SÖZLER AHLAK VE EDEBE AYKIRI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ı eleştiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; kullanılan sözleri onursuzca bir davranış olarak nitelendirdi. Tezcan’ın kullandığı cümleleri kınayan Yurdunuseven; “Partisinin ismini zikretmek istemediğim bir parti yetkilisi Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında hakikaten ahlak ve edebe aykırı şekilde bir beyanatta bulundu. Biz bu beyanı şiddetle kınıyoruz çünkü halkımızın yüzde 51’den fazla oyunu almış, halkın seçtiği bir cumhurbaşkanına bu yakışıksız ifadeleri söylemek bizce yanlış bir hareket, onursuzca bir davranış. Kendi partilerinde kimin diktatör olduğuna bir baksınlar. 9 seçime girmiş ve tümünü kaybetmiş buna rağmen koltuğundan kalkmayan kimdir ona baksınlar. Biz istişareye önem veren her zaman için kongrelerde çağrılan, kongrelerle gelen ve kongrelerle giden bir teşkilata sahibiz. Bunun içinde öncelikle istişare mekanizmamız çok ciddi şekilde çalışıyor, gerekli görüşmeler yapılıyor ve akabinde de kim devam edecekse, kiminle yola devam edeceksek buna karar verip devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bugüne kadar hem kongrelerde hem de halkımızın oylarıyla Genel Başkanımız olmuş, iktidara gelmiş ve Cumhurbaşkanı olmuş bir kişidir. Ben bu sözleri şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“DÜNYADAKİ EN BÜYÜK 3’ÜNCÜ PROJE OLACAK”

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının açılışının da resmi olarak gerçekleştirildiğine de değinen İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, üç ülkenin cumhurbaşkanlarının katılımı ile açılan demiryolu hattıyla 1 milyon yolcu ve 6,5 milyon ton yük kapasitesi ile çalışma gerçekleşeceğini söyledi. Yurdunuseven; “Avrupa ile Asya arasındaki seyahat 15 güne inecek, Avrupa ile Çin arasındaki taşımacılık yolu da yaklaşık 7 bin km daha kısalacak. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında gerçekleştirilen bu proje dünyadaki üçüncü büyük proje olarak dikkat çekiyor. İnşallah kazasız, belasız netleşir ve eski İpekyolu’nun Çin’den Avrupa’nın sonuna kadar gideceği bir yol gerçekleşecek” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ 1 KASIM’DAN İTİBAREN UCUZA ET YİYECEK”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yapılan ve vatandaşların ucuza et yemesine vesile olacak çalışmayı da kamuoyu ile paylaşan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; “Geçen hafta sayın bakanımız açıklamıştı. 1 Kasım itibariyle de Et Süt Kurumu vatandaşımıza ucuz et sunmaya başlayacak. Bunun da buradan müjdesini vermek istiyorum. Türkiye'nin en son ihracat verilerine bakarsak Eylül ayı itibariyle ihracat verileri % 8,7arttı. Geçen yılın aynı ayına göre % 8,7 artış söz konusu. Bunla beraber 11 milyar 848 milyon dolarlık ihracat, ithalatta da 19 milyar 982 milyon dolarlık bir ithalat gerçekleştirildi. Bu veriler Türkiye ekonomisinin ne kadar düzgün bir şekilde devam ettiğini, dünya ekonomisinin neresinde bulunduğunu çok net olarak göstermekte. Bundan dolayı sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetteki tüm bakanlarımıza ve tüm milletvekillerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

“KARARLI TAVRIMIZLA BARZANİ’YE YANLIŞ YAPTIĞINI ANLATTIK”

Basın mensuplarının yönelttiği sorulara da yanıt veren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’e gelen ilk soru Mesut Barzani’nin görev süresini uzatmayacağına ilişkin açıklaması oldu. Soruya yanıt veren Yurdunuseven; “Mesut Barzani yaptığı yanlışların farkına vardı ve görev süresini uzatmayacağını açıkladı. Burada Türkiye’nin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu net ve kararlı tavırlarıyla gördük. Cumhurbaşkanımızın söylediği ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyerek gerekli tavrı, gerekli sertliği göstermesiyle Barzani yanlış yaptığını gördü. Barzani’nin yanlışlarını görüp istifa etmesi, Türkiye’nin ne kadar düzgün bir politika izlediğinin de bir göstergesi. Halen İdlib operasyonu da sessiz sedasız devam ediyor. Biz milletimizin ve devletimizin güvenliği için ne gerekiyorsa, o bölgede güvenlik koridoru açılması konusunda faaliyetlerimize devam ediyoruz. İdlib, Rakka ve akabinde inşallah Halep söz konusu olacak. Ülkemizin ve oradaki soydaşlarımızın güvenliği her şeyin önündedir” diye konuştu.