Satışların hareketli olduğu bir düğün sezonu geçirdiklerini ifade eden Başkan Büyükduman, işlerin geçen yıla göre daha hareketli olduğunu söyledi. Altın fiyatlarının da son günlerde düşüşe geçtiğini aktaran Büyükduman şunları kaydetti: “Düğün sezonu kapanmak üzere iç piyasalardaki hareketlere bağlı olmasa da dünyada bir durgunluk var. Ancak Kuzey Irak’ın yapmaya kalktığı referandum hareketi Türkiye’nin s400 füzeleri alımıyla suni bir gündem yaratıldı. Bu tip şeyler fiyatların düşmesine engel oluyor. Fiyatlar olması gerekenden yüksek seyrediyor. Ümit ederiz Barzani aklını başına alır. Dünyada büyük bir gerilime neden olma kararından vazgeçer. Biz böyle ümit ediyoruz. Türk Amerikan ilişkileri kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız Amerika’daydı. Bunun kapsamında biraz daha düşüşler olacaktır diye bekliyoruz.”

“Vatandaş kazanmadığı parayı harcadı”

Krediler yüzünden vatandaşların kazanmayı parayı harcadığına dikkat çeken Büyükduman: “Şuan tüketicimiz kazanmadığı parayı harcadı. Bu kredi kartları, taşıt kredileri, beyaz eşya kredileri ve konut kredileri ileriye dönük harcama kanalları. Dolayısıyla çalışan kesim kazandığını paranın bir bölümünü aybaşında banka hesaplarına ve borçlarına yatırıyor. Ekonomide para var ama bu piyasaya çok fazla yansımıyor. Bu durum Türkiye’nin genel bir sorunu olan bu durum vatandaşları gün geçtikçe zora sokuyor” dedi. 

“Meslek kanunumuzun meyvesini alacağız”

Kuyumcular olarak 1 yıldır kuyumculuk sektörü için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Büyükduman: “1 yıldır çalıştığımız meslek kanunumuz var. Çoğu meslek kanunun belirli bir kuralları var ve kurallar çerçevesinde çalışıyorlar. Fakat Türk ekonominse gerek ihracatıyla gerek istihdamıyla katkı sağlayan bir kuyumculuk sektörünün maalesef bir yazası bir kanunu yoktu. Bununla ilgili çalışmalar var. 1 yıla yakın süredir Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu talep ediyoruz. Bunu bekliyoruz inşallah bunlar sonuçlandığında meyvesini almaya ballayacağız” şeklinde konuştu.