Tutulmaz mesajında şu ifadelere yer verdi, ‘Büyük Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünya tarihinde eşine az rastlanır nitelikte büyük bir destan yazarak 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etmiştir. Cumhuriyet’in ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamayan, bağımsızlığına düşkün aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin bir ifadesidir.

 Cumhuriyet, sadece bir yönetim şekli olmayıp aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Ülkemiz Cumhuriyet’in ilanı ile birlikte başta insan hakları, bilim, eğitim, sağlık ve ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli atılımlar gerçekleştirmiş, çağdaş dünyada hak ettiği yeri almak için büyük mesafeler kat etmiştir. Bütün imkânsızlıklara ve zorluklara göğüs gererek İstiklal Mücadelesini zaferle sonuçlandıran ecdadımızın bize mirası olan Cumhuriyet’i korumak, onu gelecek nesillere aktarmak, yükseltmek ve yüceltmek, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyini yakalayabilmesi ve dünyada söz sahibi ülkeler arasına girebilmesi için bizler var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum.’