Bir önceki Birlik Meclis toplantısına ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonunda gelen 8 milyon 728 bin TL'lik 2018 yılı bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Üye belediyelerin mevzi imar planları içerisindeki sanayi kuruluşlarından çıkan evsel nitelikli endüstriyel atıkların bertaraf edilmesi için 2018 yılı ücret tarifesinde bir önceki yıla oranla yüzde 10'luk artış yapıldı.

 BORÇSUZ BELEDİYELERE ALKIŞLI TEŞEKKÜR

Çevre Hizmetleri Birliği'ne üye olmak için başvuruda bulunan Yeşilçiftlik Belediyesinin üyelik şartları belirlenerek birliğe katılım isteği oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra üye belediyelerin borç durumu hakkında bilgilendirme yapıldı. Ödemelerini düzenli yapan belediyelere teşekkür ederek alkışlatan Birlik Başkanı Burhanettin Çoban, uzun süredir ödeme yapmayan ya da ödemelerini aksatan belediye başkanlarından düzenli ödeme yapmalarını istedi.

İNORGANİK MALZEMELER DE DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantının son bölümünde, Çevre Hizmetleri Birliği'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Birlik Müdürü Ercan Özcan, tesisteki elektrik üretiminin şu anda 2,4 megavat/sa olduğunu söyledi. Özcan, elektrik enerjisi üreten firmanın kapasite artışı için EPDK'ya başvuru yaptığını belirterek, "EPDK yetkililerinin değerlendirmesinin ardından 3 veya 3,2 megavat/sa kapasite artışı bekliyoruz. Bu artış birliğimize de ilave gelir olarak yansıyacak. Şuan da elektrik üretiminden yaklaşık 274 bin lira gelir elde ediyoruz. Kapasite en az 3 megavat/sa olduğu zaman gelirimiz 300-320 bin dolaylarında olacak. Bu artış sayesinde, transfer istasyonları için firmaya ödediğimiz 360 bin lirayı belli ölçüde karşılamış olacağız" dedi.

Önümüzdeki dönemlerde, ön işlem tesisinden çıkan inorganik malzemelerin değerlendirilmesi için yeni bir çalışma yapacaklarını açıklayan Özcan, atıktan türetilmiş yakıt denilen bu malzemelerin çimento fabrikalarında kullanılabileceğini ve bu sayede depolama alanında hacim olarak tasarruf elde edeceklerini söyledi.