Çoker, Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında 14 yıldır yürüttüğü İl Başkanlığı görevinden ayrıldığını açıkladı.

BBP’nin 22 Ekim’deki 10. Olağan Büyük Kurultayında partisinin Merkez Karar Yürütme Kuruluna (MKYK) seçildiğini dile getiren Çoker, basın toplantısında şöyle konuştu:

“Şimdiye kadar herhangi bir göreve talip olmamıştım. Ancak bu son kurultayda MKYK üyeliğine müracaatım oldu. Bu müracaatımız yetkili kurullarda değerlendirildi. Kurultayda da delege kardeşlerimizin teveccühüyle MKYK üyeliğine seçildim. Şimdiye kadar İl Başkanlığı olarak yapmış olduğumuz hizmetimizi de bundan sonrada yine BBP’de MKYK üyesi olarak devam edeceğiz. Bu bağlamda her iki görevi yürütme şansımın zor olduğu gerekçesiyle ve bizimle beraber yürüyen dava arkadaşlarımızın önünü açmak için şimdiye kadar yürütmüş olduğum BBP Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”

“BBP, her ortamda tavrını koymuştur”

Çoker, Türkiye’nin her dönemde çetin yollardan geçtiğini belirterek, BBP’nin ülkenin mihenk taşı olduğunu vurguladı.
BBP’nin her dönemde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğinin altını çizen Çoker, sözlerini şöyle sürdürdü:

“En önemli anlarda milletin tarafında yer alarak, kimsenin cesaret edipte konuşmadığı konularda tavrını net olarak ortaya koymuş bir siyasi harekettir. Şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’ndan sonraki süreçte bölgemizdeki gelişmelere bakıldığında kaybetmiş olduğumuz değerin ne kadar büyük olduğunu anlamış oluruz. Libya, Mısır, Ürdün, Suriye ve Irak çerçevesinde olaylara bakıldığında da bunların olacağını biliyorduk.  Şehit Genel Başkanımız Yazıcıoğlu, 2006 ve 2007 yılında konuşmalarında açıklamıştı. Türkiye içerisinde rant ve makam kavgası yapan siyasi partilerin milletin dertleriyle dertlenmediklerini hep beraber görüyoruz. Dolayısıyla milletimizin de artık gerçekleri görmesi lazımdır. Bizleri kamplara ve kutuplara bölmeye çalışanlara da fırsat vermemesi lazımdır.” dedi.

“Hatalar yapılmış olabilir ama birlik olmaya devam etmeliyiz”

BBP Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevi süresince hatalar yapmış olabileceğini belirten Çoker, yapılan hataların inanarak yapıldığını ifade etti.

Çoker, Cumhurbaşkanlığı ve son Anayasa referandum süreçlerini örnek göstererek, şu değerlendirmede bulundu: “Belirlenen seçim çalışmalarında partimiz bir karar almıştır ve o karar uygulanmıştır. Bu davaya küsmeye, camiaya küsmeye gerekçe değildir. Ayet ve hadis değiştirmedik haşa. İnkar da etmedik. Bir irade beyanı olmuştur. Bu irade beyanına da herkesin saygı duyması lazımdır. Ben özellikle kendi kardeşlerime buradan birlik ve beraberlik çağrısı yapıyorum.”