Mavi beyazlılar evinde Petkim’e yenilmekten kurtulamadı!

Türkiye Basketbol Ligi’nde son 3 maçının 2’sini kaybeden ve de hafta içerisinde Hasan Özmeriç’i takımın başına getiren Afyon Belediyesi, 5 maçtır kazanan Petkim’i sahasında konuk etti. Petkim deplasmanda rakibini 73-66 yenerek galibiyet serisini 6’ya çıkardı.

Birinci periyota iyi başlayan Petkimspor, ilk 3 dakikayı 10-3 üstünlükle geçti. Douby, Ogün Sevinç ve Had Özdemir’in sayıları ile 2.20 kala skor eşitlendi (12-12) Ali Ulaş Peker ‘in üçlüğüyle öne geçen Petkimspor, Kenan Bajramovic ‘in sayıları ile Petkim çeyreği 20-16 önde bitirdi. 2.çeyreğe Kenan Bajramovic ve Recep Doğrusöz ‘ün sayıları ile giren Petkimspor, 1.5 dakika içinde farkı 7 sayıya çıkardı (26-19) 7.57 kala fark 10 sayıya yükseldi (19-29) 5-0 seri ile farkı 4’e indiren Afyon, 4.36 kala rakibine 2 sayı yaklaştı (29-31)

Polat Kaya’dan gelen üçlükle skoru 34-29 yapan konuk takım, son 1.5 dakikaya da 36-30 ile girdi. Recep Doğrusöz’ün basketiyle skoru 39-30 yapan Petkim, devreyi de 41-32 önde tamamladı. 2.yarının ilk 3 dakikasında evsahibi ekip farkı 5 sayıya düşürdü (38-43) Serkan Menteşe ve Johndre Jefferson ile skor bulan Afyon, 3.01 kala farkı 2’ye indirdi (46-48) Recep Doğrusöz, Orlando Campbell Jr ve Can Terzioğlu ‘nun sayıları ile son 1 dakikaya 55-50 önde giren taraf Petkim oldu. 2 saniye kala Terrance Orlando Campbell ‘ın üçlüğüyle Petkim deplasmanda 3.periyotu 58-50’lik üstünlükle kapadı.Son çeyreğe iyi başlayan evsahibi Afyon, 7.49 kala farkı 1’e düşürdü (57-58) 6.51 kala da Orçun Tunca Afyon’u skorda 59-58 öne taşıdı. Polat Kaya, Campbell Jr ‘ın sayıları ile 9-0 seri yakalayan Petkim, 4.55 kala yeniden 67-59 üstünlük elde etti. Sercan Ergin ve Kenan Bajramovic ‘in sayıları ile 2.17 kala fark 10 oldu (71-61) Son 1 dakikaya da 71-61 ile girildi. Petkim maçı da deplasmanda 73-66‘lık skorla kazandı.

“Geçiş sürecini iyi değerlendireceğiz”

Petkimspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Afyon Belediyespor’un yeni Baş Antrenörü Hasan Özmeriç , kalan 3 haftada maksimum çalışmayı yaparak sahadaki iniş ve çıkışları minimuma indirerek play-off’lara çok hazır bir şekilde girmek istedijklerini dile getirdi. 

Afyon Belediyespor’un yeni Baş Antrenörü Hasan Özmeriç; “Öncelikle merhaba. Afyon’a Perşembe günü geldim ve Afyon’luların bana gösterdiği ilgi gerçekten takdire şayan çok teşekkür ediyorum, bugün buraya gelen seyircilere de çok teşekkür ediyorum. İki idman yapıp çıkabildik takımda periyot periyot iyi oynadığımız zamanlar oldu fakat beş-altı kere yakalayıp oradan tekrar rakip öne geçti. Bizim maça çıkana kadar 19 maçta 18 galibiyet alan bir Petkim takımı vardı çok oturmuş bir kadroları var. Bizim kadromuz yeterli ve iyi yalnız önümüzde çok önemli bir 3 hafta var bu 3 haftayı biz çalışma haftası olarak görüyoruz. Bu 3 haftada maksimum çalışmayı yaparak sahadaki iniş ve çıkışları minimuma indirerek play-off’lara çok hazır bir şekilde girmek istiyoruz. Ben bu takımdaki oyunculara inanıyorum play-off’lar da Afyon’u en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Sistemimizi oturtacağız 

Petkim’in play-off’larda muhtemel rakiplerden bir tanesi olduğu ve hangi türde iyileşmeler yapılacağı sorulan Özmeriç; “Hücum da herhangi bir çalışmamız olmadı iki günde ne kadar kendi hücum sistemim oturtabilirim. Onun için zaten bu kopukluklar oldu. Kopukluklar neticesinde yakalamamıza rağmen rakip tekrar öne geçti çünkü çok hazır ve kendisine güvenen bir takım vardı kendi hücum ve savunma düzenlerimizi oturtacağız rotasyonda oyuncuları mümkün olduğu kadar fazla kullanmaya çalıştım fakat oyuncular sistemime uymaya başladıkları zaman o rotasyon biraz daralacak ve play-off’lara o şekilde gireceğiz diyerek sözlerini tamamladı.

“Play-off’lara hazırlanıyoruz”     

Petkimspor karşısında alınan galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan Afyon Belediyespor Kaptanı Gökhan Orçun Tunca; “Kendi sahamızda ve seyircimiz önünde yenildiğimiz için üzgünüz fakat Koç’un da dediği gibi iki gün oldu daha geleli kendisi iki idman yaptık ve hani sihirli bir değnek yok. Önümüzde 3 hafta var bu süreci play-off’lara hazırlanacağız şu anda yeni bir beyaz sayfa açtık iyi çalışıp play-off’lara en iyi şekilde girerek daha sonrasına bakacağız” ifadelerine yer verdi.

“Nezih bir taraftara karşı oynadık”

Afyon Belediyespor karşısında alınan 73-66’lık galibiyet sonrasında duygu ve düşüncelerini ifade eden Petkimspor Baş Antrenörü Burak Gören, çok güzel bir prtamda maç yaptıklarını dile getirerek taraftarlar ve basına teşekkür etti. 

Afyon Belediyespor karşısında alınan 73-66’lık galibiyet sonrasında duygu ve düşüncelerini ifade eden Petkimspor Baş Antrenörü Burak Gören İlk defa böyle geldikleri deplasmanda bir basın önünde bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve bu ilgi alakadan ve basketbola verdiğiniz destekten dolayı basına teşekür etti. Gören” İkinci bir tebrik Afyon’a. Yanılmıyorsam 3 senedir TBL’de ve bu sene de çok güçlü bir takım kurdular. Son dönemde yaşadıkları şanssızlıklardan dolayı bir koç değişikliği oldu fakat burada yarattıkları ortam, basketbol’a yaptığı yatırım ve imkânlar dolayısı ile son derece nezih bir taraftarın önünde oynadık. Basketbol’a verdikleri desteklerden dolayı da Afyon şehrine teşekkür ediyorum” dedi.

“Hedefimizi yukarı çektik”

Müsabakayı da değerlendiren Koç Gören; “Geçtiğimiz hafta aldığımız sonuç ile ilk dörtte ki yerimizi hemen hemen garantilemiştik fakat yukarıya çıkma şansımız vardı diğer müsabakaların sonuçlarına göre. Maç öncesinde Eskişehir ve Sakarya’nın kaybettiği yönünde haber alınca bu maç bizim için daha fazla önemli hâle geldi. Burada çok iyi bir takıma karşı çok iyi bir mücadele verdik özellikle işin savunma kısmında çok dirençli oynadık Afyon gibi potansiyel bir takımı maçın sonundaki skoru saymaz isek 60’lar barajında tuttuk ve bu bizim için çok değerli idi. Bundan sonra üç maçımız kaldı kazanabildiğimiz maçları kazanarak hedefimiz normal sezonu ilk ikide bitirmek olacak” dedi.

“Zorlu deplasmanda kazandık”

Afyon Belediyespor karşısında alınan galibiyetten ötürü mutlu olduklarını ve yollarına devam ettiklerini ifade eden Petkimspor’lu Ediz Oktay ise; “Zorlu bir deplasmanda galibiyet çıkardığımız için mutluyuz. Sezonun sonuna kadar en iyi şekilde mücadele ederek play-off’lara en iyi şekilde hazırlanmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.