Referandumda Türkiye’nin geleceğinin oylanacağını ifade eden Milletvekili Özkal, “sadece kendimiz için, bugün için değil geleceğiniz çocuklarınız ve torunlarınız için kararımız ‘evet’ olmalı” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Akharım beldesinde bir kahvehanede kadınlarla bir araya geldi. Akharımlı kadınların coşkuyla karşıladığı Milletvekili Hatice Özkal, kadınlarla tek tek selamlaştı. Hal hatır sorduğu kadınlarla, kucaklaşan Milletvekili Özkal, kadınların talepleriyle ilgili notlar aldı. Akharımlılara anayasa değişikliğini anlatan Özkal, “Her seçim önemlidir ama bu seçim Türkiye’nin belki bu asırdaki en önemli seçimi. Bu önemli seçimde biz kadınlara daha büyük bir sorumluluk düşüyor. Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımız; oy vermeye gittiklerinde anayasa değişikliğinin sadece Türkiye’nin bugünün değil yarınını da ilgilendirdiğini unutmamalılar. Bu seçimde alacağımız karar Türkiye’nin geleceğinin yanı sıra çocuklarımızın hatta torunlarımızın da geleceğini etkileyecek.  Sizler çocuklarınızı, torunlarınızı düşünerek, oy kullanamayan o miniklerin de yerine oy kullanacaksınız. Bir nevi sizlerin oylarında, gelecek kuşakların da sorumluluğu var. Bu yüzden oy verirken çocuğum; güçlü, lider, gelişmiş ve refah içinde bir ülkede mi yaşasın yoksa onlar da bizim yaşadığımız siyasi şartlarda mı yaşasın diye düşünün. Eğer tercihiniz güçlü, lider, gelişmiş ve refah içinde bir ülke yaşamaları ise, kararınız da evet olmalı’ şeklinde konuştu.

Kadınların anayasa değişikliğiyle ilgili sorularını da yanıtlayan Milletvekili Hatice Özkal, kadınlardan tek adam yalanlarına inanmamalarını istedi. CHP’nin referandum sonucunun ‘hayır’ çıkması için anayasa değişikliğine ilişkin maddeleri çarpıtarak vatandaşlara aktardığını ifade eden Milletvekili Özkal, “sevgili kardeşlerim; CHPliler sizlere, Cumhurbaşkanının tek adam olacağı ve istediği zaman Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni feshedebileceği yalanlarını söyleyebilir. Anayasa değişikliğinde, Cumhurbaşkanı da Meclis de karşılıklı seçim yapılması kararı alabiliyor. Ama biri böyle bir karar aldığında diğerinin de görevi sona eriyor. Yani Cumhurbaşkanı, milletvekili seçimlerinin yenilenmesine yönelik bir karar alırsa, kendisinin de görevi sona eriyor ve Cumhurbaşkanlığı seçimi de yenileniyor. Böyle bir durumda tek adamlığın mümkün olmadığını CHP’liler de biliyor. Yine de aziz milletimize yalan söyleyerek, referandumda hayır çıkması için çalışıyorlar. TBMM’de anayasa değişikliğinin aziz milletimize gitmemesi için elinden geleni yapan CHP, şimdi milletimizi yalanlarla yanıltmaya çalışıyor. Vatandaşlarımızın için rahat olsun. Cumhurbaşkanlığı sisteminde TBMM güçleniyor. Devletteki ağır bürokrasi ve çift başlılık ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’yi güçlendirecek sistemdir” dedi.

Konuşmasının ardından kadınlardan ‘evet’ sözü alan Milletvekili Hatice Özkal, Akharım’da rekor evet oyu beklediğini söyledi.