Dr. Camcı, soğuk algınlığının bebekler ve çocuklar arasında en çok rastlanan rahatsızlıklardan biri olduğunu söyledi.
Etkeninde yer alan virüslerin bulaşıcı olduğuna dikkat çeken Dr. Camcı, şunları kaydetti:

“Genelde el teması ve hava yolu ile geçer. Kreş ve okul gibi toplu yaşam ortamlarında bulaşma kolaylaşır. Okul öncesi çocuklar yılda 5–7 kez soğuk algınlığı geçirirken, zamanla sayı azalır ve erişkin yaş grubunda yılda 2–3 kez olur. Soğuk algınlığının belirtileri; boğaz ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, halsizlik, ateş, kuru bir öksürük ve iştah kaybıdır. Hastalık genelde 3–10 gün sürer. Soğuk algınlığına yakalanmamak için hastalık belirtileri olan kişilerle temas edilmemelidir. Hasta olan kişilerin öksürürken ve hapşırırken ağız ve burunlarını kapatmaları, burun temizliğinden sonra sık sık ellerini yıkamaları, kalabalık yerlerden uzak durmaları gerekmektedir.”

“En yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmeli”

Dr. Camcı, Hastalığın kesin bir tedavisi olmadığını belirterek, hastalık karşısında istirahat ve bol sıvı gıda alınması gerektiğini aktardı.

Bebeğin burun temizliğinin yapılması, eğer sert kabuklar ile tıkalı ise önce serum fizyolojik damlatılıp yumuşatılması gerektiğinin altını çizen Dr. Camcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bazen soğuk algınlığı şeklinde başlayan belirtiler sinüzit, orta kulak iltihabı, bronşit ve zatüre gibi hastalıkların gelişmesi üzerine ağırlaşabilir. Çocuğunuzun boğaz ağrısının şiddetlenmesi ve uzun sürmesi, öksürükle birlikte koyu balgam gelmesi veya öksürüğün 10 günden uzun sürmesi, ateşin 38. 5 oC’nin üzerinde birkaç gün devam etmesi, hırıltılı ve hızlı soluma, yutma güçlüğü, beslenememe, kulak ağrısı, uyuklama, dudak çevresinde morarma veya genel durumun kötüleşmesi gibi belirtilerden herhangi birinin görülmesi halinde hemen bir sağlık kuruluşuna getirmeniz gerekmektedir.” İfadelerini kullandı.