Afyonkarahisar’da hizmet veren Özel Mahmut Esat Coşan İlkokulu idarecileri ve Seha Eğitim Kurumları’nın desteğiyle Süleyman Demirel Fen Lisesi konferans salonunda 2. Sınıflar yılsonu gösterisi gerçekleştirildi. Öğrenci korosu tarafından seslendirilen İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak öğrenciler tarafında Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Türkçe Meali okundu. Ardından ise öğrenci korosu tarafından Karahisar Kalesi, Burası Muş’tur ve Anne türküleri seslendirildi.

“Çocuklarımızı her alanda donanımlı yetiştirmeyi kendimize dava edindik”
Etkinlikle ilgili kısa bir konuşma yapan Özel Mahmut Esat Coşan İlkokulu Müdürü Abdülkadir Tellier; “Bizler geleceğin mimarı öğretmen arkadaşlarımızla beraber ideal bir neslin yetişmesini kendimize dava ediniyoruz. Bu ideal nesil kritik analitik düşünme çerçevesinde iyi okuyan, okuduğunu anlayan, anladığını kağıda aktarabilen teknolojiyi esiri olmadan kullanabilen projeler üretebilen mevcut problemlerle baş etme yöntemlerini bilen sivil toplum kuruluşlarında görev alabilen milli manevi değerlerle şekillenmiş kalpleri olan adil, çalışkan üretken olan bir nesil olmalıdır. Biz eğitimciler hem de siz değerli velilerimiz planlarımızı bu ölçüde yapmalıyız. Sadece nasihat eden değil, örnek olan bir yaklaşım sergilemeyi benimsemeliyiz” dedi.

“Performanslarıyla alkış aldılar”

Özel Mahmut Esat Coşan İlkokulu Müdürü Abdülkadir Tellier’in konuşmasının ardından Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın hangi şartlarda yazıldığı ve kabul edildiğini anlatan küçük bir tiyatro oyunu öğrenciler tarafından başarıyla sahnelendi. Gösteriler boyunca öğrenci velileri de öğrenciler kadar heyecanlıydı. Programın sonunda veliler öğrencileri ayakta alkışladı.