Erkeklerde görülen ve hekime anlatmakta güçlük çekilen sertleşme problemiyle ilgili yeni bir tedavi yönteminin uygulamaya sokulduğunu belirten Özel Fuar Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cemal Selçuk Ertaş, sorunun psikolojik bir problem olmaması durumunda 15-20 dakikalık 6 seans sonunda tedavinin başarıyla sonuçlandığını söyledi.

“CERRAHİ MÜDAHALEYE GEREK KALMADAN TEDAVİ EDİYORUZ”

Sertleşme probleminin her erkekte görülme olasılığının yüksek olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cemal Selçuk Ertaş; “Bu rahatsızlığı iki ayrı noktadan değerlendirmek mümkün. Nedenlerden bir tanesi altında yatan başka bir sağlık probleminden kaynaklanıyor olması diğer nokta ise psikolojik nedenlere bağlı olmasıdır. Psikolojik nedenlere bağlı olarak gözlemlediğimiz sorunlar olduğunda hastanın sorunlarını tespit ederek psikolog eşliğinde ilaç tedavisinde bulunarak problemi ortadan kaldırıyoruz. Organik olarak ifade ettiğimiz problemi olan hastalarımızın sorunu ise genellikle damar probleminden kaynaklanan rahatsızlıklardır. Özellikle şeker hastalığı olan hastalarda sıklıkla görülen bir problemdir. Hastaların çoğu ilaç tedavilerine de cevap veremeyebiliyorlar. Bu tür hasta gruplarında diğer bir yöntem olarak cerrahi müdahale uyguluyoruz. Ancak son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte yeni tedavi yöntemleri de uygulanmaya başladı. Bu tedavi yöntemlerinden bir tanesini kliniğimizde de uygulamaya başladık. Afyonkarahisar’da yalnızca bizim kliniğimizde bulunan yeni sistem cihazımızla cerrahi bir ameliyata gerek duymadan şok dalgalarıyla cinsel organın 4 ayrı noktasına atış yaparak o noktalarda yeni damarların oluşmasına dolayısıyla hastanın var olan sağlık sorununun ortadan kalkmasına yardımcı oluyoruz” dedi.

“TEDAVİDE SAPTANAN BİR YAN ETKİ YOK”

Bu tedavinin yalnızca ses dalgalarıyla yapılan bir uygulama olması nedeniyle hastanın günlük yaşamını etkileyecek bir risk oluşturmadığına da dikkati çeken Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cemal Selçuk Ertaş; “Sertleşme problemi yaşayan hastaya bu tedavi yöntemini 6 seans olarak uyguluyoruz. Hastanın durumuna göre seansları ayarlayabiliyoruz. Dilerse hasta haftada 2-3 kez gelebiliyor veya gün aşırı gelerek seanslarını tamamlayabiliyor. 15-20 dakika süren seansların ardından ortalama 1,5-2 ay gibi bir süre dokunun iyileşme süresi var. Bu sürenin sonunda yeni damarların oluşması tamamlandıktan sonra yüzde 75-80 oranında bu hastaların tedaviden fayda gördüğünü saptadık. Bu tedaviden önce ilaç tedavisinden fayda görmemiş hastalar da tedavi sonrasında ilaç tedavisinden de fayda görür hale geliyorlar. Türkiye’nin de sayılı merkezlerinde uygulanan bu yöntemin bugüne kadar hiçbir yan etkisi olduğu saptanmadı” diye konuştu.