CHP’nin rejim değişeceği yönündeki iddiaya “Onların iddiası olsa olsa gıda rejimi olur diye düşünüyorum” dedi.

Ak Parti İl Başkanlığı tarafından her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen haftalık basın toplantısı parti il binasında gerçekleştirildi. Orman ve su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, il yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven yaptı.

“DEĞİŞİKLİKLE HÜKÜMET İCRAAT, MECLİS YASA YAPACAK”

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan halk oylamasında halktan evet demelerini istediklerini belirten Başkan Yurdunuseven neden evet demelerini istediğini de anlattı. Yurdunuseven; “16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında halkımızın vereceği oylar sonucunda 2019 yılında yapılacak olan seçimde Türkiye’de güven oylamasını milletimiz verecek ve halkımızın yüzde 50+1 oyunu alarak seçilen kişi artık Cumhurbaşkanı olacak ve Türk Usulü Cumhurbaşkanlığı sistemine geçeceğiz. Aynı gün yapılacak seçimle de hem yasamayı hem de yürütmeyi seçeceğiz. Böylece yasama ve yürütme güçleri tamamen birbirinden ayrılacak. Yürütme kendi icraatını yapacak Yasama dediğimiz meclis de yasa tekliflerini çıkaracak ve uygulamasını yürütmeye bırakacak. Türkiye’de artık güçlü bir icracı hükümet ve güçlü bir meclis olacak. Hızlı bir karar mekanizması oluşacak ve 17 Nisan sabahından itibaren güçlü bir Türkiye’ye uyanacağız” dedi.

“HALK 2019’DA GÜVENOYUNU SANDIKTA KENDİSİ VERECEK”

Halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan’da Afyonkarahisar’dan evet oyunun yüksek oranda çıkacağına, Türkiye genelinde de yoğun katılımla evet çıkacağına inandığını belirten AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, erken seçim ve koalisyon ihtimallerinin ortadan kalkacağını söyledi. Yurdunuseven; “İnşallah evet oyu çıkmasının ardından erken seçim ve koalisyon ihtimali olmayacak. Güneş Motel’de yaşanan pazarlıklar ve milletvekili ithalleri olmayacak. Halkımızın inandığı, güvendiği ve desteklediği yüzde 50+1 oy ile halkımızın yetkilendireceği güçlü bir cumhurbaşkanlığı sistemi olacak. Mevcut sistemde olmayan yeni bir düzen de gelecek olan sistemde yer alacak ve cumhurbaşkanına yargılama yolu açılacak. 1982 anayasasında cumhurbaşkanının sadece vatana ihanet suçundan yargılanması hükmü yer alırken 1991 yılında bu madde terörle mücadele yasası kapsamında yürürlükten kaldırılmıştı. Yeni anayasa paketi ile cumhurbaşkanı ve bakanları hem 5 yılda bir yapılacak seçimler vesilesi ile hesap verme yükümlülüğü hem de isnat edilen suçtan dolayı yargılanma yolunu açıyoruz” diye konuştu.

“İSTİKRAR OLMASAYDI AFYONKARAHİSAR YERİNDE SAYACAKTI”

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’da halk oylamasında neden evet sorusu ve CHP’nin ortaya attığı iddialara açıklık getirdi. Göreve geldikleri 2002 yılından bu yana Afyonkarahisar’a 16 milyon TL tutarında yatırımlar yapıldığını ve Afyonkarahisar tarihinde bu kadar yatırımın başka siyasi partiler dönemlerinde yapılmadığını belirten Bakan Eroğlu; “Afyonkarahisar’a her alanda çok önemli yatırımlar yaptık. Büyük tesisler, barajlar, göletler duble yollar, hızlı tren, hastaneler aracılığı ile sağlığın da merkezi oldu. Devlet teşvikleri konusunda da en fazla yararlanan il yine Afyonkarahisar oldu. Afyonkarahisar’a yapılanlar o kadar fazla ki, bunları kelimelerle ifade etmek mümkün değil ama bunların tamamı istikrar sayesinde oldu. İstikrar olmasaydı Afyonkarahisar yerinde sayacak ve bu kadar gelişme sağlaması mümkün olmayacaktı” yorumunda bulundu.

“BÜROKRATİK ENGELLER İCRAAT YAPMAYI ENGELLİYORDU”

“Eski Türkiye’de istikrar olmadığı için maalesef yatırımlar yürümüyordu” diyerek sözlerini sürdüren Bakan Eroğlu; “Türkiye tarihinde bizim dönemimizi çıkardığınızda hükümetler dönemi 10,5 ay gibi kısa bir süre. Türkiye’nin önünde kısa süreli hükümetler bir engeldi. Mevcut sistem ekonomik ve siyasi kriz doğuruyor. Dolayısıyla bu sistemden kurtulmak şarttır, bir mecburiyettir. Sistem değişikliğini laf olsun diye istemiyoruz. Devletimizin bekası için, milletimizin geleceği için istiyoruz. Mevcut sistemde koalisyon hükümetler oluyor, kısa süreli hükümetler, bürokraside tıkanma oluyor bu da gelişmenin önünde büyük bir engel. Mevcut sistem bütün talepleri sumen altına itiyordu, oda çöpe atılıyordu. Ama şimdi istikrar olduğu zaman böyle bir şey kati suretle olmayacak. Dolayısıyla biz bu sistemi bunun için kaldırmak istiyoruz çünkü mevcut sistemle işler yürümüyor. Ben eski Türkiye’yi kastediyorum. Bu sistemde istikrar var. Ne zaman istikrar var, Türkiye büyüyor. Ne zaman istikrar yoksa Türkiye borçlanıyor, IMF’nin boyunduruğu altına giriyor, faiz lobisi harekete geçiyor ve neticede enflasyon canavarı hortluyor. Enflasyon canavarı hortladığında da bunun ceremesini millet çekiyor. Artık millet birilerinin hatasından dolayı, kusurundan dolayı, yürütmenin kusurundan dolayı cereme çekmeyecek” diye konuştu.

“18 MADDELİK ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE REJİMİN DEĞİŞTİĞİNİ İMA EDECEK MADDE BİLE YOK”

Konuşmasında, muhalefet tarafından yürütülen ‘hayır’ kampanyasına değinen Bakan Eroğlu, “Muhalefetin yalanlarına itibar etmeyin. En büyük yalan ‘rejim değişecek’ yalanıydı. İşte görüyorsunuz 18 maddede rejimle alakalı bir şey yok. Onların bahsettiği olsa olsa gıda rejimi olur diye düşünüyorum. Dolayısıyla Cumhuriyetin özellikle bekçisi biziz. Cumhuriyetimiz Afyonkarahisar’da kuruldu. Bu bakımdan hiç kimse endişe etmesin. Neticede Anayasamızın ilk dört maddesi aynen kalıyor. 18 maddelik anayasa değişikliğinde bunu ima edecek madde bile yok. Biz bunun teminatıyız. Hiç kimsenin söylemediği yerde şanlı bayrağımızı biz her yerde dalgalandırdık. Bizim girmediğimiz nokta yok. Her zaman tek millet, tek devlet, tek vatan ve tek bayrak diyoruz” ifadelerini kullandı.