İSTANBUL (AA) - CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, "Bir ülkede dolar kuru Türk lirası karşısında eylül ayından bu yana yüzde 30 yükseliyorsa, Türk parası yüzde 30 değer kaybediyorsa bunun adı devalüasyondur. Halkın fakirleşmesi demektir." dedi.

Hamzaçebi, partisinin CHP Tuzla Aydınlı Mahalle Temsilciliği'nin açılışını yaptı.

Açılışta sadece CHP'lilerin, Tuzlalıların değil, İstanbul'un, Türkiye'nin, bu coğrafyada yaşayan herkesin heyecanını gördüğünü anlatan Hamzaçebi, Türkiye'nin bir değişime doğru gittiğini söyledi.

Türkiye'nin 16 yıldır eğitimden sosyal politikalara, terörden dış politikaya, ekonomiden hukuka kadar bütün politika alanlarında kötü yönetildiğini savunan Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Aydınlı'da 16 yıldır süregelen AK Parti iktidarlarından yorgun düşmüş vatandaşlarımızın değişim arzusunu görüyorum. 16 yıldır süren iktidara bel bağlayıp da umutları gerçekleşmemiş vatandaşlarımızın yeni bir iktidar arayışlarını görüyorum. Burada atama bekleyen 300 bin öğretmen adayımızın umudu CHP örgütünü görüyorum. Burada, artık Avrupa'dan, dünyadan et ithal etmek istemeyen bir Türkiye'yi isteyen insanımızı görüyorum. Burada üniversite sınavları devamlı problem olan, gençlerin omuzlarına büyük bir yük bindiren Türkiye'yi istemeyen aydınlık gelecek umudunu görüyorum."

Akif Hamzaçebi, 24 Haziran akşamı Türkiye'de sandıktan bir başka iktidar çıkacağına inandığını ifade ederek, "Türkiye 16 yıldır iyi yönetilmemektedir. Özellikle de 2008 yılından bu yana Türkiye ekonomide yerinde saymaktadır. Tam 10 yıl önce Türkiye'de kişi başına gelir 10 bin 500 dolar düzeyindeydi. Şimdi yine 10 bin 500 dolar yüzeylerinde." diye konuştu.

Türk lirasının dolar karşısındaki her bir kuruşluk değer kaybının özel sektörün döviz cinsinden dış borcunda artışa neden olduğunu kaydeden Hamzaçebi, şunları aktardı:

"Bugün kur Merkez Bankası tarafından belirlenmiş olsaydı bunun adı yüzde 30 devalüasyondu. Devalüasyon halkın fakirleşmesi demektir. Şimdi ben devalüasyon diyorum, bakanlar çıkıp açıklama yapacaklar, 'Serbest piyasada, serbest kur sisteminde devalüasyon olmaz.' diye. Eğer bir ülkede dolar kuru Türk lirası karşısında eylül ayından bu yana yüzde 30 yükseliyorsa, Türk parası yüzde 30 değer kaybediyorsa bunun adı devalüasyondur. Halkın fakirleşmesi demektir."

Chp Tuzla Aydınlı Mahalle Temsilciliği Açıldı

Chp Tuzla Aydınlı Mahalle Temsilciliği Açıldı

Chp Tuzla Aydınlı Mahalle Temsilciliği Açıldı