İSTANBUL (AA) - Geleneksel müzikleri, folk ve rock ile buluşturduğu tarzıyla tanınan Cezayirli sanatçı Souad Massi, İstanbullu hayranlarıyla bir araya geldi.

Yeni albümü "Oumniya (My wish)" ile beğeni toplayan şarkıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) sahneye çıktı.

Konser öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Massi, yeni albümünün ilk şarkısı olan ve albüme ismini veren "Oumniya (My wish)" adlı parçanın albümün ilk bestelediği şarkısı olduğunu, bu nedenle çok sevdiğini söyledi.

Konser repertuvarında hem eski şarkıların hem de yeni albümünden parçaların yer aldığını dile getiren Massi, "Oumniya, hüzünlü bir şarkı fakat seviyorum, çünkü içinde aynı zamanda umut var. Hüznümü unutmak için tanrımın bana yardım edeceğini düşünüyorum. Şarkıda pek çok umut var, bu nedenle şarkının ismini albüme verdim." dedi.

Massi, "Türk insanını seviyorum. Sokakların ambiyansını seviyorum. Benzer müzikleri, benzer yemekleri seviyoruz. Ayrıca Türkiye ile Cezayir arasında Osmanlı'dan kalan ortak bir tarih var, dilimizde pek çok benzerlik var. Geleneklerimiz de benziyor, burada kendimi ülkemde gibi hissediyorum." diye konuştu.

Daha önce İstanbul'a pek çok kez geldiğini belirten Massi, konserde yeni albümünden şarkıların ilk kez İstanbullu müzikseverlerle buluşacağını ayrıca eski parçalarını da seslendireceğini kaydetti.

Souad Massi, müziğin evrensel bir dile sahip olduğunu ve müzikle çoğu insanın aynı duyguları hissedebileceğini belirterek, şunları ekledi:

"Şarkılarımda pek çok kişisel şey de yazıyorum, buna rağmen farklı ülkelere gittiğimde insanların duygularımı paylaşabildiğini görüyorum. İnsanlar beni anlayabiliyor, duygularımı paylaşabiliyor. Bu beni mutlu ediyor ve şarkılarımı başarılı kılıyor. Türkiye'de bulunmaktan ve şarkılarımı burada söylemekten dolayı çok mutluyum."

"Oumniya" adlı parçayla başlayan konserde ünlü sanatçı, "Hayati", "Kilyoum", "Ban Koulchi", "Je Chante", "Ya Kelbi", "Nawsik" ve "Raoui"nin de arasında bulunduğu Arapça ve Fransızca şarkılarını seslendirdi.

Souad Massi'ye gitarda Abdenour Djemai, kemanda Mokrane Aldani, perküsyonda Rabah Khalfa ve Esteban Sotolongo Zapata eşlik etti.

Cezayirli Sanatçı Souad Massi İstanbul'da Konser Verdi

Cezayirli Sanatçı Souad Massi İstanbul'da Konser Verdi

Cezayirli Sanatçı Souad Massi İstanbul'da Konser Verdi