Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 61 milyon TL olurken, çekiliş kapsamında verilecek toplam ikramiye tutarı ise 349 milyon 243 bin lira olacak. Tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet de 15 liradan satılmaya başlandı. Vatandaşlar şanslı bayilere yöneliyor ancak Milli Piyango İdaresi’nin tespitlerine göre, büyük ikramiyenin her bilete isabet etme olasılığı aynı. Ancak, yerleşim birimleri ile bayilerce satılan bilet adedi büyük ikramiyenin o yerleşim birimine ya da bayiye isabet etme olasılığını etkiliyor. Afyonkarahisar PTT önünde bilet satışlarına devam eden Seyyar Bayiler, vatandaşlardan şanslarını son güne bırakmamalarını istedi.

“Büyük ikramiye Afyon’a çıkacak”

PTT önünde bilet satan Nuri Çelik, uzun yıllardır milli piyango bileti sattığını ifade etti. Çeyrek bilete ilginin yüksek olduğunu ifade eden şunları kaydetti Çelik; “10 güne kadar çeyrek biletin kalmayacağını düşünüyorum. Yarın ve tam biletlerde biter ama vatandaşlarımız çeyrek bilete daha önem veriyorlar. Bugüne kadar da milli piyangonun en çok çeyrek bilete çıktığı için herkes çeyrek bilet alıyor. Bende öyle tahmin ediyorum. Zaten bilet fiyatları 3 yıldır aynı. Fiyatlar değişmiyor ama ikramiye değişiyor. Biz bu ikramiyenin Afyonkarahisar’a çıkmasını umut ediyoruz. Geçen yıl 5 milyon verdik bu yıl da 61 milyon vermeyi istiyoruz” 

“Herkese bol şans”

Yine bilet satıcısı Kadir Varış, 29 Kasım’da bilet satmaya başladıklarını ifade ederek, satışların iyi olduğunu söyledi. En çok çeyrek biletin satıldığını kaydeden Varış, büyük ikramiyenin Afyonkarahisar’a çıkacağını söyledi. Bilet almak isteyenlerin biletlerini son güne koymamalarını isteyen Varış: “Vatandaşların yeni yıla şanslı girmelerini istiyorum. Yeni yıl bizlere sevgi, barış ve kardeşlik getirsin inşallah. Herkese bol şans diyorum.” 

“Sahte bilete dikkat”

Yine 24 yıllık bilet satıcı Teslime Varış, kendisinin esas bayi olduğuna dikkat çekerek sahte biletlere dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Bilet aldıkları kişilerin kartlarına bakılması gerektiğini ifade eden Varış: “Geçen yıl bu konuda sıkıntı çekenler oldu. Ben tüm vatandaşları uyarıyorum. Sahte bilete dikkat edin” şeklinde konuştu.

“Umudumuz büyük ikramiye”

Afyonkarahisar’da yine bir bilet almak isteyen bir vatandaş, umudunun büyük ikramiye olduğunu söyledi. Çıkması çok küçük bir ihtimal olduğunu söyleyen Vatandaş; “iki çocuğum var inşallah çıkarsa onlar için bir şeyler yapmak isterim. Birde bir hayalim var. Kış mevsiminde ne kadar karnı aç ve açıkta olan varsa onların tüm ihtiyaçlarını karşılamak isterim” diye konuştu.