İsrail’i terör ve bebek katili bir devlet olmakla tanımlayan Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, Gazze Şeridinde yaşanan katliamın korku ve bozdurma politikası oluşturmak için yapıldığını belirtti. Rusya ve Ukrayna savaşı için tüm Avrupa “İnsan Hakları” başlığı altında seferber olurken Ortadoğu’da yıllardır süren İsrail zulmüne tek kelime edilmemesini ve Batı ülkelerinin bu vahşeti sessizce kenardan izlemesini eleştirdi. Söz konusu zulmü sadece Filistin ile sınırlamanın doğru olmadığını belirten Başkan Çetinel, Müslüman Uygur Türklerini de es geçmemek gerektiğini ifade etti. İl Başkanı Çetinel, “Söz konusu Müslüman bir coğrafya olunca kendisini insan hakları konusunda çok ileride gören sözde medeni Avrupalıların adeta dilleri tutuluyor. Bu durum onların çifte standartlı politikalarını açıkça ortaya koymaktadır. On dört asır evvel gelen en son ve tek hak kitap olan Kuran’ı Kerim de belirtildiği gibi ‘Ey iman edenler! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim onları dost edinirse muhakkak ki o da onlardandır. Şüphesiz ki Allah, zalimler topluluğunu hidayet etmez’ ayetince artık bizim bizden başka dostumuz olmadığını görmemiz gerekiyor” dedi.

 HAZIRLIKLARIMIZ TİTİZLİKLE SÜRÜYOR

Genel seçimler konusunda açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, olağan seçimlere bir yıldan daha az bir süre kaldığını ifade ederek, Yeniden Refah Partisi Teşkilatları olarak senkronize bir şekilde hazırlıkları sürdürdüklerini ifade etti. İl Başkanı Çetinel, “Milli Görüş ruhuyla Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’a Afyonkarahisar’dan vekil ya da vekiller hediye etmek istiyoruz. Bunun için de var gücümüzle tüm teşkilatlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi. Eylül ayında yapılacak Yeniden Refah Partisi İl kongresini de değerlendiren İl Başkanı Çetinel yüreği milli görüş için çarpan tüm vatandaşları birleştirici bir yol izlediklerini ifade etti. İl Başkanı Çetinel kongre hazırlıklarıyla ilgili olarak, “İl kongremize sayılı günler kala yönetimde yer alan arkadaşlarımızdan yedi kişilik bir ‘Kongre Hazırlık Komisyonu’ kurduk. Komisyona şu anda Eğitim Birim Başkanımız Gökhan Genç arkadaşımız başkanlık ediyor. Kongremize kısa bir zaman kala Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın Erbakan özlemlerini dindirebilmek adına bazı müjdelerimiz olacak” dedi.

SOKAK “ERBAKAN” DİYOR

Yeniden Refah Partisi olarak Afyonkarahisar sokaklarının nabzını tutmaya başladıklarını ifade eden Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, Afyonkarahisar’da sanılanın aksine çok büyük bir tepki olduğunu ve bunun sokakta ki vatandaş tarafından artık açıkça dile getirildiğini belirtti. İl Başkanı Çetinel, partinin il bazında Siyasi İşler Birim Başkanlığı tarafından yürütülen araştırmalarında sokaktaki büyük çoğunluğun Erbakan dediğini belirtti. Sürekli olarak baraj problemlerinin olmadıklarını ifade ettiklerini hatırlatan İl Başkanı Çetinel, “İl yönetimimizde yer alan arkadaşlarımız yakın bir zamanda sokak taramaları yapmaya başladı. Bu taramaların sonucuna baktığımızda partimize çok ciddi bir teveccüh ve güven olduğunu görüyoruz. Hep söylediğimiz gibi bizim parti olarak baraj sorunumuz bulunmuyor. Tarama çalışmalarımız tamamlandığında tüm sonuçları kamuoyumuzla da ayrıca paylaşacağız” diyerek Yeniden Refah Partisi’nin Afyonkarahisar’da oy oranını ciddi anlamda artırmaya başladığını kaydetti.  Gençlerin düşüncelerine ayrı önem verdiklerini açıklamasına ekleyen İl Başkanı Çetinel, nesilleri kuşak adıyla ayrıştırmanın doğru olmadığının altını çizdi. İl Başkanı Çetinel, gençlerle ilgili olarak “Geleceğimizi sınıflandırmaktan ziyade onların düşüncelerine önem vermek gerekiyor. Bu vatana gönülden bağlı her gencimiz bizim için on beşliler ruhuna sahiptir” diyerek gençlerimize güvenmemiz gerektiğini ifade etti.