İstanbul'da işlediği suçlarla kamuoyunda "Silivrikapı Canavarı" ismini alan şahıs suç çetesi lideri Suat Ş., üzerinde uyuşturucu maddeler ile yakaladı. Şahsın araç ile kaçtığı esnada uyuşturucu maddeleri vücudundaki sargı bezlerinin arasına koyduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul'dan, Afyonkarahisar'a gelerek uyuşturucu satışı yapılacağı istihbaratını alan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin istihbarat ile öğrenilen 2 aracı yakalamak için kentte uygulama noktası oluşturdu. Araçları takibe alan polis ekipleri kontrol noktasında 2 aracıda durdurmak istedi, ancak şahısların polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Kısa süreli kovalamanın ardından polis ekipleri 2 aracı durdurarak içerisinde bulunan toplam 7 şahsı gözaltına aldı.

Yapılan kimlik kontrollerinde gözaltındaki şahıslardan birinin İstanbul'da bir çok silahlı olay başta olmak üzere çeşitli suçlara bulaşan ve aranan kamuoyunda "Silivrikapı Canavarı" ismi ile anılan suç çetesi lideri Suat Ş., olduğunu belirledi. Suat Ş.'nin ayrıca üzerindeki uyuşturucu maddeleri yakalatmamak için vücudundaki sargı bezlerinin arasına sakladığı da öne sürüldü. Suat Ş., ile birlikte gözaltına alınan şahısların üzerinde ve araçlarda yapılan aramalarda ise 5.3 gram kokain, 3.5 gr eroin, 24 adet exstasy uyuşturucu hap, 59.2 gr metanfetamin, 374 adet fişekleme için kapsül, 10 adet düzenek yapımında kullanılan cam boru, 3 adet metamfetamin içiminde kullanılan cam aparat, 1 adet manyotalı ve gazlı düzenek, 1 adet viski şişesi üzerinde düzenek, 1 adet cam düzenek, 1 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet 9 milimetre çapında mermi ele geçirildi.

Gözaltındaki Silivrikapı Canavarı lakaplı suç çetesi lideri Suat Ş., beraberindeki 7 kişinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.