Afyon ziyaretleri kapsamında ilçeleri ziyaret eden Parsak, Dinar’ın ardından Çay ilçesine geçti. İlçe belediye başkanlığı,  ilçede bulunan sivil toplum örgütleri, oda ve borsaları ziyaret eden Parsak, esnaf ziyaretinin ardından Pazarağaç ve Karacaören Kasabası’na geçerek vatandaşlarla bir araya geldi.

TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte memleketi Afyonkarahisar’a gelen MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Şuhut, Evciler, Sandıklı ve Dinar ziyaretlerinin ardından beşinci durağı Çay oldu. İlçe girişinde Çay MHP İlçe Başkanı Ali Sakçı ve ilçe teşkilatı tarafından karşılanan Parsak’a MHP Afyonkarahisar il Başkanı Mehmet Karagöz ile il yönetim kurulu üyeleri Bekir Özerdem, Recep Çelik, Osman Demir ve Arif Zıngıldak eşlik etti.

ÇAY’IN BİZDE YERİ FARKLIDIR

İlk olarak Çay ilçe teşkilatını ziyaret eden MHP’li Parsak, teşkilat üyelerine çalışmalarında başarı diledi. Çay’ın MHP’yi hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade eden Parsak, “Bugün Çay ilçesinde siz değerli gönüldaşlarımızla bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz, çalışmalarınızı takdirle takip ediyoruz” dedi.

Çay’ın her zaman MHP’ye önemli bir destek verdiğini kaydeden Parsak, “Partimiz kurulduğu tarihten itibaren Çay’ın büyük desteğini arkasında hissetmiştir. MHP’yi asla yalnız bırakmayan Çay ilçemiz verdikleri önemli destekle bizleri gururlandırmıştır” dedi.

DAVAMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ 

MHP Çay ilçe Teşkilatına teşekkür eden Parsak, “Sizler Çay’da bizlerin gözü kulağı oldunuz. MHP’nin bu ilçede büyümesi ve güçlenmesinde en önemli pay teşkilattır. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece MHP’de var olacaktır. Çünkü MHP varlığını ülkesine ve aziz milletine borçludur. Fitne her tarihte var olmuştur. Ancak biz birlik ve bütünlüğümüzü koruduğumuz müddetçe bizi kimse bölemeyecektir. Daha önce de ülkemize ve partimize saldırılar olmuştur. Ancak bu saldırılar bütünlüğümüz sayesinde bertaraf edilmiştir" dedi

Mhp Çay İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından Çay Belediye Başkanlığı’na geçen MHP Milletvekili Mehmet Parsak burada Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı’yla bir araya geldi. Çağrı’ya çalışmalarında başarılar dileyen Parsak, “Çay Afyonkarahisar’ın en önemli tarım ve sanayi merkezlerinden biridir. İlçemizin çalışkan insanları sayesinde Çay her zaman ön plana çıkmıştır. Bu kapsamda Sayın başkanın çalışmalarını takip ve takdir ediyoruz, desteklerimizi sürdürüyoruz” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Çağrı ise çalışmaları hakkında bilgi vererek, Parsak ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Parsak ve MHP heyeti gün içinde Çay Emniyet Müdürü Ahmet Sadi Semerci'yide ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi 

ESNAF ODALARI UNUTULMADI

Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Çay Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası, Ticaret Borsası ile Çay Sanayi Sit. Kooperatifi’ni ziyaret eden Parsak burada oda başkanları ve yöneticilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. İlçenin tarihiyle, kültürüyle, üretimiyle dikkat çektiğini ifade eden Parsak, “Türkiye’nin en önemli kiraz ve vişne üretim merkezlerinin başında Çay ilçemiz de geliyor. İlçemiz zengin tarihi dokusuyla ve çalışkan insanları sayesinde her zaman dikkat çekmiştir” dedi.

“ÇAY İLÇEMİZ TÜRKİYE’DE İSMİNİ DUYURABİLMİŞ İLÇELERİMİZ ARASINDADIR”

Çay’ın üretimsel faaliyet noktasında vişne ve kirazı ile Türkiye’de adını duyurmayı başardığı ilçeler arasında olduğunu belirten Parsak; “Mevcut durum her ne kadar böyle olsa da fiili durum olarak ne yazık ki ilimizde ve Çay ilçesi genelinde tarımsal alanlar azalmaktadır. İlçemizin vişne ve kiraz gibi stratejik ürünlerine gereken ilgi ve destek ne yazık ki hala gösterilmemekte, pansuman tedbir ve desteklemelerle sorunlar ötelenmektedir” dedi.

Üretici ve çiftçilerin sorunlarıyla tek tek ilgilenen Parsak, “Her zaman söylediğim gibi Cumhuriyet tarihi boyunca Afyonkarahisar’ımızda taş üstüne taş koyan herkese “Allah razı olsun” diyoruz ancak sorumlu muhalefet anlayışımız gereği eksiklik ve yanlışlıkları da gerçekçi bir şekilde ortaya koymamız büyük önem taşımaktadır, bu kapsamda ilçe esnafımızın, üreticilerin ve çiftçilerimizin sorunlarını biliyoruz ve yakınen takip ediyoruz, çözüm noktasında ise elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz” dedi.

ESNAFA HAYIRLI İŞLER DİLEDİ

Oda ve sivil toplum örgütü ziyaretlerinin ardından Çay pazarcı esnafı ve çarşı esnafını tek tek ziyaret eden Parsak hayırlı ve bol kazançlar diledi. Çaylı hemşehrilerine kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyen Parsak, “Bizler hemşehrilerimizin desteğiyle onları temsilen Ankara’da görev yapıyoruz. Onların talep, istek ve şikayetlerini dinleyerek çözüm üretmek için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Ne zaman isterlerse bizlere direk olarak ulaşabilirler” dedi.

PAZARAĞAÇ’TA AÇILIŞA KATILDI

Çay ilçe ziyaretinin ardından Pazarağaç Kasabası’na geçen Parsak, Pazarağaç Belediyesi Sosyal Tesis Açılış programına katıldı. Belde Başkanı Adem Bulut ile birlikte kurdelayı kesen Parsak, açılışı yapılan tesisin tüm belde halkına hayırlı uğurlu olmasını dileyerek Başkan Adem Bulut’u çalışmalarından dolayı tebrik etti ve Bulut’a başarılar diledi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Parsak, belde halkıyla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

SON DURAK KARACAÖREN OLDU

Pazarağaç programının ardından ilçeye bağlı Karacaören Kasabası’nı ziyaret eden Parsak, burada Şehit Ailelerini ziyaret etti. Şehitlerimize canımızı borçlu olduğumuzu belirten Parsak; “Aziz vatanımız ve milletimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ve minnetle eğiliyor, yakınlarına Cenabı Hak’tan sabrı cemil diliyorum” dedi. Ziyaretin ardından Parsak, belde halkı ve esnafla bir araya geldi.  Karacaören’e daha öncede sık sık geldiğini ifade eden Parsak, “İlimizin en güzel kasabaları arasında Karacaören yer alıyor. Coğrafi konumu ve insanlarıyla oldukça değerli olan kasabamıza sık sık geliyoruz” dedi. Belde esnafı ve vatandaşlar burada MHP’li Parsak’a yoğun ilgi gösterirken bol bol sohbet imkanı buldular.

SAKÇI’DAN TEŞEKKÜR

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın ilçeye gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle Teşekkür eden MHP Çay İlçe Başkanı Ali Sakçı, “Sayın MYK Üyemiz ve Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet Parsak’ı Çay’da ağırlamaktan mutluluk duyduk. Kendisi sorunlarımızla her zaman yakından ilgileniyor. Konuşmak yerine icraatlarıyla ön plana çıkıyor. Ne zaman sorun yaşasak ilk ulaştığımız kişi sayın vekilimiz oluyor. Kendisine ve Afyonkarahisar teşkilatına ziyaretler nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇAY BAHÇESİNDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar ilçede temaslarda bulunan Parsak daha sonra ilçe  merkezinde bulunan aile çay bahçelerine geçti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Parsak, istek ve talepleri dinledi.