Türk Milletinin bekası için seve seve can veren aziz şehitlerin hatırasının rahmetle yad ettiğini ifade eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, “Binlerce yıllık Türk geleneği içinde; Aziz Milletimiz, şehitliği her zaman makamların en değerlisi olarak görmüştür. Orta Asya’dan Anadolu’ya Afrika’dan Avrupa’nın ortasına dek uzanan şanlı tarihimiz, şehitlerimizin aziz hatırası ve fedakarlığı sayesinde var olmuştur. Bu şanlı tarihi silmek, bizleri yüzlerce yıllık yurdumuzdan atmak isteyen zihniyet; Milletimizi kanı ve canıyla mücadele edeceği, ağır bir sınavla yüz yüze bırakmıştır. İmkansızlıklarla boğuşan, aç, ayakkabısız, üniformasız ve hatta mühimmatsız Mehmetçik; iman ve vatan sevgisiyle, imkansızlığı da dünyanın gördüğü en büyük donanmayı da Çanakkale’de ağır bir yenilgiye uğratmıştır. Çanakkale; tarihimizin dönüm noktalarından biri, binlerce canla kazanılmış bir diriliş sınavıdır. Çanakkale’nin getirdiği mücadele ruhu ile alevlenen Kurtuluş heyecanı, Afyonkarahisar Kocatepe’den yanan ateşle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna dönüşmüştür. Çanakkale’den Kurtuluş mücadelesine, Kıbrıs ve Kore’den terörle mücadeleye her dönem Mehmetçiklerimiz ülkemizin İstiklali ve İstikbali adına can vermişler, Bayrak ve Vatan sevgilerini kendi canlarından üstün tutmuşlardır.” dedi.  
15 Temmuz hain darbe girişiminde tüm Türk milletinin vatan ve bayrak uğruna şehadete yürümeyi göze aldığını kaydeden Milletvekili Hatice Özkal, darbe girişiminin Türk Milleti için ikinci bir diriliş, yeni bir istiklal mücadelesi olduğunu belirtti. Darbe kalkışmasının sonrası tüm terör örgütlerinin birlik halinde Türkiye’ye saldırdığını hatırlatan Özkal, saldırılarının yine aziz şehitlerin fedakarlığı sayesinde bertaraf edildiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; “Vatan ve bayrağı koruma sorumluluğu, tıpkı Çanakkale ve Kocatepe’de olduğu gibi; 15 Temmuz’da da yine tüm milletimize düşmüştür. Aziz Milletimiz, 15 Temmuz gecesi el ele vermiş; kadınıyla erkeğiyle, ülkemizin geleceği uğruna tanklara ve kurşunlara göğsünü siper etmiştir. Bu fedakarlık Aziz Milletimiz için yeni bir uyanış, yeni bir istiklal destanına dönüşmüştür. Bu uyanış destanının ardından tüm terör örgütleri birlik olmuş ülkemizi bir bataklığa çekmek için ellerinden geleni yapmışlardır. Kahraman polis ve askerlerimizin cesaretle ve seve seve şehadete yürümeleri; hem terör örgütlerine hem de tüm dünyaya büyük bir ders vermiştir. Dost düşman herkes, hiç bir gücün Aziz Türk Milleti’ne boyun eğmeyeceğini bir kez daha tecrübe etmiştir. Binlerce yıldır vatan, bayrak ve millet uğruna can veren kahraman Türk Milleti, bugün de en kutsal değerlerimizi koruma uğruna seve seve can vermektedir. Şehitlerimizi her zaman rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.” 
Şehitlerin hatırasına birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini söyleyen Milletvekili Hatice Özkal, bayrak, vatan ve millet uğrunda her bireyin üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Şehitlerin ve fedakarlıklarının unutulmaması gerektiğini de anlatan Hatice Özkal, “Ülkemizi ve milletimizi, güçlü yarınlara hazırlamak şehitlerimize olan vefa borcumuzun bir parçasıdır. Bakara Suresi’nin 154’üncü Ayetinde “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölü’ demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız.” buyrulmuştur. Bayrağımızı gururla dalgalandırmak, devletimizin varlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak; şehitlerimize olan vefa ve şükran borcumuzun bir parçasıdır.” şeklinde konuştu.  
Çanakkale’de sadece tarihin gördüğü en büyük donanmanın yenilmediğini, Kurtuluş Savaşı için gerekli olan bağımsızlık ve özgürlük azmi ile mücadeleci ruhun da kazanıldığına değinen AK Parti Milletvekili Özkal, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, dönemin imkansızlıklarına rağmen Milletimizin bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiçbir fedakarlıktan çekinmediğinin en önemli kanıtıdır. Çanakkale'deki birlik, kardeşlik ve dayanışma duyguları, büyük zaferin kazanılmasının yanı sıra Kurtuluş Savaşı için gerekli mücadeleci ruhun güçlenmesine de vesile olmuştur. Devrin en güçlü ordularına, ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten kahraman ecdadımız; vatan ve bayrak uğruna canlarını ve kanlarını vermişlerdir. Bugün de kahraman asker ve polisimiz, aynı vatan sevgisi ile hiç gözünü kırpmadan canını ortaya koymaktadır. Allah, tüm şehitlerimizden razı olsun. Aziz Vatanımızın, bizlere şehitlerimizin emaneti olduğunu aklımızdan hiçbir zaman çıkarmadan, birlik ve beraberliğimizi her daim muhafaza etmemiz gerekmektedir.” diye konuştu.