Cam sektöründe de kentti ilk 3’e taşımayı hedefliyoruz. Yılsonu itibariyle 250 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz.” dedi

Çıraylar Cam A. Ş’nin Afyonkarahisar’da termal bir otelde düzenlediği iftar programına çok sayıda davetli katıldı.
Yönetim Kurulu Üyesi Çıray, ‘cam dostları’ diye nitelendirdiği Afyonkarahisar’daki bayilerinin Ramazan ayında iftar sofrasında ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Çıraylar Cam A.Ş’nin iftar programlarını Afyonkarahisar’da geleneksel hale getirmek istediklerinin altını çizen Fahrettin Çıray, şöyle konuştu:

“Değerli cam dostlarımız, alüminyum dostlarımız bugün hiçbiri bizleri yalnız bırakmadılar. Beraber olduk. Biz dostlarımızı müşteri olarak adlandırmıyoruz. Onlar bizim müşterimiz değil, dostlarımızdır. Bu yüzden dolayı dostlarımızla iftarda buluşmak bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Böyle güzel günlerde bir araya gelmekten dolayı çok mutluyuz.”

“2015 yılında yatırım kararı aldık”

Çıraylar Cam A. Ş’nin uzun yıllardır Afyonkarahisar’daki köklü firmalarla çalıştığını aktaran Fahrettin Çıray, 2015 yılında buraya yatırım yapma kararı aldıklarını vurguladı.

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 15 bin metrekare arsa satın aldıklarını ifade eden Fahrettin Çıray,  yatırım boyutundaki hedeflerini şu şekilde açıkladı:

“Biz bu işe Konya’da 1969 yılında başladık. Hali hazırda üçüncü kuşaktayız. Afyonkarahisar’da 2016 yılında müşterilerimizle daha yakından ve daha iyi hizmet vermek için bir depo oluşturduk. Amacımız cam dostlarımıza çözüm olabilmekti. Bu depoyla birlikle müşterilerimizle daha samimi bir hale geldik. Bugün de Afyonkarahisar’a yaptığımız yatırımlar bize ivme kazandırdı. Yaklaşık üç ay önce OSB’de bir arsa alarak, inşaat çalışmalarına başladık. Cam sektöründe geçtiğimiz yıllarda Konya, ilk 3 sıradaydı diyebiliriz. Artık Afyonkarahisar’ı da bu ilk üç sıraya taşımak istiyoruz. İnşallah bundan sonraki global projelerde de Afyonkarahisar’da söz sahibi olacak. İnşallah binamız tamamlandıktan sonra kentten 250 kişiye istihdam sağlayacağız.”

“Afyonkarhisar’da samimiyet gördük”

Afyonkarahisar’ı yatırım için tercih etmelerindeki sebebin kavşak noktası olmasından dolayı olduğuna dikkat çeken Çıray,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Konya başta olmak üzere, İzmir’e, Kütahya’ya, Eskişehir’e yakın olması çok büyük etken. Lojistik anlamda her yere yakın olması. Yine Afyonkarahisar’daki dostlarımızda bizlere çok samimiyetle yaklaşmasıdır. Bunlarda bizim yatırım kararı almamıza teşvik etti. Artık Afyonkarahisarlı olduk diyebiliriz. Burayı seviyoruz. Ve gözümüzü kırpmadan burada yatırım kararı aldık.” diye konuştu.