Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak’ suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan ve 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan M.A.’nın, örgüt üyesi bir kişi ile yaptığı Bylock yazışmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Tek kurşun yeter” yazdığı ortaya çıktı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak’ suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan ve 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan M.A.’nın, örgüt üyesi bir kişi ile yaptığı Bylock yazışmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Tek kurşun yeter” yazdığı belirlendi. Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde serbest olarak veteriner hekimlik yapan M.A. 11 Ocak 2017 tarihinde gözaltına alınarak, 12 Ocakta çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.  M.A. hakkında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin kriptolu yazışma programı Bylock kullandığı, örgütün otel toplantılarına katıldığı, örgütün ilçe imamları ile birlikte yurtdışı faaliyetlerinde bulunduğu ve Bank Asya’da hesap hareketlerinin olduğu iddiasıyla hakkında Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak’ suçundan 15 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Seyyah kod adı ile yoğun yazışma yapmış

M.A., Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile tutuklu olarak yargılanmaya başladı. Mahkeme heyeti, sanığın telefonunda olduğu tespit edilen Bylock programının içeriğinin belirlenmesini istedi. Mahkemeye sunulan içeriklerde tutuklu sanık M.A.’nın 323502 nolu ID, ‘musab76’ kullanıcı adı ve ‘seyyah’ kod adı ile yoğun bir yazışma yaptığı belirlendi.

Bylock programını telefonuna ilçe imamı A.T.’nin kurduğunu kabul eden sanık M.A.’nın yazışmalarında 323207 ID nolu başka bir örgüt üyesi ile yaptığı yazışmada, “Baksak ne adamlar savcı, hakim, suçlu görüp enayi yerine koyuyorlar, önceden kurgu, kulak sağır, göz kör, dilsiz” dediği görülüyor. M.A., aynı kişiyle yazışmalarına şöyle devam ediyor: “Vesselam üç maymun, yapın savunmanızı biz biliyoruz sizin suçsuz olduğunuzu ama yukardaki ş… istediği için tutuyoruz diyorlar. Lisanı hal ile resmen öyle amin. Yok be tek kurşun yeter”

Duruşma kayıtlarına geçen bu yazışmaları soran Mahkeme Başkanı’na M.A’nın cevabı ise “Oradaki maksat asabilikten belki sinirden söylenmiş bir şey olabilir” ifadelerini kullandı.