Gündeme ilişkin sorulara açık yüreklilikle yanıt veren Başkan Çoban, büyükşehir olmanın Afyonkarahisar için dezavantajları olduğu kadar avantajları da olacağını söyledi

Afyonkarahisar’da yayın yapan Gün FM de İsmail Akar’ın sunduğu Gündem Özel programının konuğu olan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, büyükşehir yasasından, köprülü kavşak çalışmasına kadar birçok konuda merak edilenleri yanıtladı.

“Büyükşehir hayali Şubat ayı sonuna kadar netlik kazanacak”

Gündeme dair İsmail Akar tarafından kendisine yöneltilen sorulara açık yüreklilikle yanıt veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ilk olarak büyükşehir konusu yöneltildi. Başkan Çoban; “Bildiğiniz gibi Afyonkarahisar’ın coğrafi konumuna baktığınızda 15 bin km alana sahip bir il. 15 milyon nüfusa sahip olan İstanbul’un ise 4 bin km alanı olduğunu hatırlatmak lazım. Bir de 81 milyon nüfusu olan Türkiye’de 81 ilin 30’u büyükşehir ve ülke nüfusunun yüzde 76’sı büyükşehirler tarafından idare ediliyor. Geriye kalan yüzde 24’lük kesim de normal il statüsünde hizmet alıyor ve hizmet görüyor. Devletimizin yetkilileri bir çalışma içerisindeler ve bize de net bir şey söylemiş değiller ancak bizim de kendilerine sorduğumuzda en geç Şubat ayında öğreneceğimizi söylüyorlar. Neden Şubat ayı olduğunu da açıklayayım, anayasa gereği 1 sene önce yasalaşması gerektiği için tüm bu çalışmaların netleşmesi, Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi, meclise sevk edilmesi, komisyondan, genel kuruldan geçmesi ve Cumhurbaşkanının onaylayıp resmi gazetede yayımlanması için 28-29 Mart 2018’e kadar bitmesi gerekiyor. Tüm bu süreçlerin işleyebilmesi için de en geç Şubat ayı sonuna kadar netleşip meclise gönderilmesi gerekiyor.” dedi.

“Yüzölçümü ve nüfusa göre dezavantajlarımız var”

Afyonkarahisar’ın il sınırlarının geniş olması ve nüfusunun da 720 bin olması sebebiyle 15 milyon nüfuslu İstanbul gibi büyükşehir olunması yönünde bir rapor sunup sunmadıkları yönündeki soruya da yanıt veren Başkan Çoban; “Bizim gibi iller için, Konya gibi iller için sadece coğrafyasının geniş olması nedeniyle büyükşehir olması bir dezavantaj teşkil ediyor. Ancak Kocaeli, İstanbul için bir avantaj teşkil ediyor. Eskişehir için de bir avantaj şöyle ki, 850 bin nüfusu var ve bunun 750 bin kişisi merkezde yaşıyor. Bizim 715 bin nüfusumuz var ve bunun 225 bini merkezde yaşıyor. İstanbul nüfusu 15 milyon ancak yüzölçümü olarak 5 bin km2’ye yakın yani bizim 3’te birimiz kadar. İstanbul için 15 milyon kişiye göre İller Bankası’ndan para geliyor, bu para Afyonkarahisar’ın 3’te 1’i kadar toprağa harcanıyor. Bize ise 21’de 1’i kadar para gelecek İstanbul’un 3 katı kadar toprağa harcama yapacağız. Bizim gibi Konya, Sivas gibi coğrafyası geniş iller için dezavantaj ama genel anlamda baktığımız zaman hizmetlerin kalitesinin artması, hızının artması ve vatandaşın beklentilerinin karşılanması noktasında büyük şehirlerin daha güzel hizmet yaptığını diğer büyükşehirlerden görme imkanımız oluyor. Dolayısıyla negatif yönleri az olsa da varlığını kabul etmemiz gerekir ancak genel anlamda büyükşehirin avantaj teşkil ettiğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

“Kadroya geçemeyen işçilerimizin haklarını koruyacağız”

Kamuoyunda taşeron işçilere kadro verilmesini öngören yasal düzenlemenin ardından başvurular da tamamlandı. Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde taşeron kadrosunda çalışan işçilerin kadroya başvurmalarıyla ilgili rakamsal verileri de paylaşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Kamuoyunda taşeron olarak bilinen hizmet alımı yöntemiyle şirketler üzerinden çalıştırdığımız işçilerimiz var. Çıkan yasaya göre ihale kapsamında toplam işçilik maliyeti yüzde 70’in üzerinde ise o işçilerin kadroya alınması hakkı getirildi. Örneğin Veterinerlik İşlerinde yüzde 70’i yakalayamadık ve kadroya geçişleri mümkün olmadı. Yine Belediye yemekhanesi çalışanları da yüzde 70’in üzerinde maliyet yakalanamadığı için kadroya giremedi. Bu iki birim dışındaki tüm birimlerde hizmet alımı ile çalıştırılan personeller bu kapsama girdiler. Bize 1344 taşeron işçimiz kadroya geçmek için dilekçe verdi. Arkadaşlarımızın ilk araştırmalarına göre 1194 kişinin değerlendirmeye alınabileceği tespit edildi. 148 işçimizin de böyle bir hakkı olmadığı belirtildi. İnşallah onların da haklarının verilmesi konusunda yetkililerce gerekli düzenlemelerin yapılacağına inanıyorum. Görevde olduğum sürece ne sosyal haklar yönünden ne çalışma şartları yönünden biz kadroya geçemeyen işçilerimizi diğer işçilerimizin yanında mağdur etmeyiz” dedi.

“Köprülü kavşak projemizi 5’e çıkarttık”

Köprülü kavşak çalışmalarının da hızla devam ettiğini ve 4 adet köprülü kavşak projesini 5’e çıkarttıklarını da ifade ederek trafikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Çoban, Fuar Alanı kavşağına da bir alt geçit projesi hazırladıklarını söyledi. Başkan Çoban; “Trafik sorunu olmayan Türkiye’de ve dünyada bir il yok. Afyonkarahisar’da da trafik sorununa çözümler üretmek adına köprülü kavşak çalışmasını ilk kez uyguladık. Maliye Kavşağı’ndaki çalışmalar için 4 ay 20 gün trafiğe kapattık. Şimdi Jandarma Kavşağında alt geçit çalışmalarına başladık. 2018 yılı içinde inşallah Karayolları Kavşağı’nda çalışmalara başlamayı planlıyoruz akabinde ise Stadyum Kavşağı planlamamız içerisinde. Her iki projemiz de hazır ancak aynı anda tüm kavşaklarda çalışma yapamayacağımız için iki projeyi bekletiyoruz. Beşinci olarak Ankara Yolu Sahipata girişinde bulunan Fuar Kavşağı’nda bir köprülü kavşak planlıyoruz. Jeolojik etüt çalışmalarını yaptırdık. Trafik sorununu beklendiği kadar çözer mi göreceğiz ancak vatandaşlarımızı psikolojik anlamda rahatlatacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.