Büyükkalecik Belediye Düğün Salonunda düzenlenen sertifika törenine Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Halk Eğitim Müdürü Murat Diktaş, Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.

Sertifika töreninin de konuşan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Büyükkalecik’teki kurslar Halk Eğitim Merkezi ile Belediye arasında imzalanan protokolle açıldığını kaydetti.

Yalçın, şöyle devam etti: “Kuaförlük ve Cilt Bakım Kursundan 22 kursiyere, Hazır Giyim ve Mefruşat Kursundan 16 kursiyerimize,  Arıcılık Kursundan da 32 kursiyerimize sertifikalarını verdik. Özellikle kuaförlük ve cilt bakım kursunun burada açılması beni çok sevindirdi. Farklı ve orijinal bir kurs olduğundan dolayı. Genelde şehir merkezlerinde büyük ilgi gören bir kurs türüdür. Bu mesleğe ilgi duyan bayan arkadaşlarımız ve genç kızlarımız var. Bu arkadaşlarımız artık bir meslek sahibi olmuş oldular. Bunun heyecanını da onların gözlerinden çok net bir şekilde okuduk.”

“Belde halkı büyük ilgi gösterdi”

Büyükkalecik Beldesinin coğrafi konumunun Arıcılık alanın çok uygun olduğunu aktaran Yalçın, açılan kursun nokta atışı olduğunu belirterek, “Burası bir bakıma orman bölgesi olduğundan Arıcık mesleğiyle uğraşanlar ile bu mesleği yapmak isteyen arkadaşlarımız için güzel bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda açılan Büyükkalecik Beldesinin bütün katılımcılarına çok teşekkür ediyorum. Bu bağlamda toplamda 70 kursiyerin katıldığı kurslarımıza büyük ilgi olduğuna şahit oldum. Başarılı değerlendirilen ve sertifika sahibi olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Emeği geçen eğitimcilerimizi de kutluyorum.” dedi.

“Büyükkalecik’te meslek edindirme kurslarına devam edeceğiz”

Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak da kasabada düzenlenilen kursların sonucun da 70 kursiyerin meslek sahibi olduğunu vurguladı. Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezine teşekkür eden Başkan Çıngırak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Arıcılık Kursu, Kuaförlük ve Cilt Bakım ve Hazır Giyim ve Mefruşat Kurslarında başarılı olan arkadaşlarımıza bugün sertifikalarını takdim ettik. Biz her zaman beldemizde güzel işlerin takipçisi olduk. Bu tür kurslarımızı kasabamızda sürekli açmayı planlıyoruz. Bu güzel imkanı bizlere sağlayan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın’a ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Murat Diktaş’a teşekkür ediyoruz.” Konuşmaların ardından törene katılan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.