Halk oylamasında yüzde 98,7 oranında "evet" çıkan Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Büyükkalecik beldesini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyükkalecik İmam Hatip Ortaokulu'nda 'Okullar Hayat Bulsun' projesi kapsamında düzenlenen fidan dikme törenine katıldı. 

“BÜYÜKKALECİK’İN HEDEFİ 2023”

Büyükkalecik İmam Hatip Ortaokulu’nda, Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında düzenlenen fidan dikme törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu eşi Hatice Eroğlu ile birlikte katıldı. Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve partililerin katıldığı program öncesinde Ak parti Belde Başkanlığı ziyaret edildi. Belde halkına halk oylamasında verdikleri yüzde 98,7 evet oyu desteğinden dolayı teşekkür eden Bakan Eroğlu, sandıktan çıkan 2023 evet oyunu da ‘Büyükkalecik hedefi koymuş. Hedef 2023 Türkiye hazır, Büyükkalecik çoktan hazır’ diyerek yorumladı.

“BELDEMİZİN SORUNLARINI BİR DOSYA HALİNDE BAKANIMIZA SUNDUK”

Büyükkalecik AK Parti Belde Teşkilatı ziyaretinin ardından Okullar Hayat Ilsun Projesi kapsamında Büyükkalecik İmam Hatip Ortaokulu’na geçen Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri öğrenciler tarafından Türk Bayrakları ile karşılandı. Öğrencilerin coşkusunu gören Hatice Eroğlu öğrencileri öperek kutladı. Programın açılış konuşmasını Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak yaptı. Büyük Kalecik’e son 3 yılda yapılan yatırımların destekçisi olan Bakan Eroğlu’na belde halkı adına teşekkür ederek sözlerine başlayan Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak; “Beldemizin sorunları ve ihtiyaçlarına ilişkin bir dosyayı Sayın Bakanımıza ilettik. İnşallah sorunlarımız ve ihtiyaçlarımızın da bakanımızın destekleriyle en kısa sürede giderileceğine canı gönülden inanıyorum. Bu mübarek günde rabbimden vatanımızı, milletimizi iç ve dış tehlikelerden korumasını, milletimize ve İslam alemine barış, huzur ve esenlikler vermesini, İslam coğrafyasında akan gözyaşlarının son bulmasını diliyorum” dedi.

“AĞAÇLAR VE ORMANLAR OLMASA TÜRKİYE ÇÖL OLUR”

Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’da, ağaçlandırma çalışmalarında Türkiye'nin dünyada ilk üç sırada olduğuna dikkat çekti. Bakan Eroğlu; “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturduk bu bir dünya rekoru. Biz sadece fidan dikmiyoruz aynı zamanda üretici köylülerimizle birlikte fidan üretiyoruz. Yılda 400 milyona yakın fidanı hem dikiyoruz hem de vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Ağacın, yeşilin değerini ve önemini biliyoruz. Ağaçlar ve ormanlar olmasa Türkiye çöl olur. Bu bakımdan biz de bütün okul bahçelerini, yol kenarlarını, hastaneleri, mezarlıkları her yeri ağaçlandırıyoruz. Buraya da bin 760 adet bitki dikildi. Büyükkalecik, Cumhuriyetin kazanıldığı mübarek topraklar ve buraya daha çok şey yapacağız. Büyükkalecik kısa zamanda çiçek gibi olacak” ifadelerini kullandı.

“KOCATEPE BALININ PATENTİNİ ALIN”

Büyükkalecik’te arıcılık yapan vatandaşlara da bal ormanı kurma sözünü verdiklerini bununla ilgili çalışmaların da devam ettiğini ifade eden Bakan Eroğlu; “Bu bölgenin balı çok şifalı. Her derde deva olan balı bir dünya markası altında birleştirelim. Ürettiğiniz balı bir marka oluşturarak dünyaya satalım” dedi. 

Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak bu esnada markanın adının Kocatepe olması yönündeki önerisi üzerine Bakan Eroğlu danışmanlarına Kocatepe ismiyle ilgili çalışmaların yapılması talimatını verdi. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte okul bahçesine fidan dikti.