Cumhuriyetin kuruşunun 96. Yılını dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaşıyoruz.  Milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren bu tarih, geleceğimiz için bize büyük umutlar vermekle birlikte attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir” dedi.

 

“TÜRKİYE BİR UMUT HALİNE GELMİŞTİR”

 

Yurdunuseven mesajında, “Biz; millet olarak büyük mücadeleler vererek, her bir karış toprağını şehit kanları ile sulayıp kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için 1 asırdır mücadele veriyoruz. Stratejik bir konuma sahip olan ülkemiz son 17 yılda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği büyük mücadelelerle bölgesinin ve dünyanın en önemli ülkelerinden ve yükselen yıldızlarından biri haline gelmiştir. 15 Temmuz işgal girişiminin püskürtülmesi ile birlikte de ülkemiz bugün tüm mazlumların, mağdurların dünden daha çok beklediği bir ülke, bir umut haline gelmiştir” ifadelerine yer verdi.

 

“ZOR ŞARTLARDA TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIK”

 

“96 yıldır birlik, beraberlik, kardeşlik içinde verdiğimiz demokrasi ve kalkınma mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürürken, bundan rahatsız olanlar her dönemde önümüze engeller çıkarmışlardır” diyen Yurdunuseven mesajını, “Zor şartlarda tarihe altın harflerle yazdığımız İstiklal mücadelesini, Cumhuriyetle taçlandırarak büyük bir zafer elde ettik. Bu zaferle birlikte dün olduğu gibi bundan sonra da devletimize yönelik her türlü tehdidin üstesinden gelecek güce, imkana ve kararlılığa sahibiz. Anadolu topraklarını yuva yaptığımız 1071 yılından bu yana kutsal olan vatan topraklarının savunması uğruna bir gonca gül misali toprağa düşen kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi de rahmetle, tazimle yâd ediyorum” ifadeleri ile noktaladı.