2017 yılında Afyonkarahisar’da ikili öğretim yapan okulun kalmayacağına dikkat çekti.

İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı bileşimleri devam ediyor. Meclis toplantı salonunda İGM Başkanı Salih Sel Başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündem ve gündem dışı maddeler görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Toplantı sonunda meclis üyelerini bilgilendiren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, hafta sonu yapılacak olan YGS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi. Eğitim öğretim kurumlarının bakım ve onarımlarıyla ilgili çalışmaları aktaran Dinçgez şöyle konuştu: “Bu yıl bize toplam 8 milyon 837 bin il geneline para ayrıldı. Bu para ilçelerin köylere hizmet götürme birliklerine aktarıldı. Paranın etkin bir şekilde harcanması yönünde il Müdürlüğümüz olarak ilçe müdürlüklerimize talimat verdik. O çalışmalar devam ediyor. Biz tabi ki işlerin önceliklerine göre hepsini yapmaya çalışacağız. Plan proje başkanımıza gönderiyoruz. Onlarda gerekli yaklaşık maliyetleri hazırlayarak bize gönderiyor. Bizde işlerin önceliğine göre çalışmaları tamamlamaya çalışıyoruz. Yatırımlar noktasında biliyorsunuz 2016 yatırımlarında toplam 20 tane iş planlamaya almıştık. Hem bakanlığımız hem de meclisimizin ön gördüğü yatırımları bunlar. Bu 20 işten toplam 12’sinin şuan ihalesi yapılmış 8’inin ise en kısa zamanda ihalesi yapılacak.”

“Okulların sıkıntılarını çözmek için çalışıyoruz”

Okulların sıkıntılarını çözmek için çalıştıklarını ifade eden Dinçgez: “30 Eylül 2016 tarihinde biz uzlaşma komisyonuyla birlikte bağışçılarla bir toplantı yaptık. Merkez Fatih Mahallesi 2394 adada toplam 8 bin 121 metrekarelik taşınmazdan 3 bin 305 metrekaresini uzlaşarak imza altına aldık. Şuan yavaş yavaş hepsini almaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz orada da Osman Atilla okulunun biraz sıkıntısı var. Onun sıkıntısını da çözmeye çalışacağız. Yine bunun yanında Yüzüncü Yıl okulunun problemini çözmek içinde çalışmalarımız devam edecek” dedi.     

“Tatbikat sonuçlarına göre çalışacağız”

154 okulda deprem tatbikatları yapacakları bilgisini veren Dinçgez: “Depremle alakalı Bakanlığımız artık AKÜ ’ye veya her hangi ir özel bir firmaya deprem tatbikatı yaptırmıyor. Bu yıl planlanan 114 planlamanın üzerine 40 tane daha bir planlama aldık. 154 tane okulumuzun tüm hepsinin deprem tatbikatlarını yapacak onlardan gelen raporlara göre de okullarımızın güçlendirmelerine gitme konusuna veya yıkılması konusunda çalışma başlatacağız” diye konuştu.

“36 milyon 301 bin Lira para talep ettik”

2017 yılı için il özel idaresinin toplam 14 milyon 803 bin lira ödenek ayırdığını ifade eden Dinçgez sözlerini şöyle sürdürdü: “2017 yılında yatırım programı onaylandıktan sonra çalışmalarımıza başlayacağız. 76 derslikli İl Özel İdaresinin planladığı yatırım üzerine biz 138 derslikli 12 okul için bakanlığımızdan 36 milyon 301 bin lira para talep ettik. 27 Mart’ta toplantı yapacağız. Bu bütçeyi onaylatabilirsek inşallah 2017 yılında Afyonkarahisar’da hiçbir şekilde ikili öğretim yapan okulumuz kalmayacak.”