ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, 28 Şubat sürecinin unutulmaması gerektiğini belirterek, "O günlerden bugünlere nasıl geldik, bizim bunu bilmemiz lazım. Gençlere de bilmeyenlere de anlatmamız lazım." dedi.

Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu tarafından "Bu Toprakların Temeli Kadının Mukaddes Emeği" konulu panel düzenlendi.

Başkent Öğretmenevinde düzenlenen panel "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla hazırlanan tanıtım filmi ile başladı.

Panelin açılışında konuşan Kavakcı, 28 Şubat postmodern darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlattı.

28 Şubat'ın tarihin karanlık sayfalarına gömüldüğünü belirten Kavakcı,"O günleri unutmamamız lazım. O günlerden bugünlere nasıl geldik, bizim bunu bilmemiz lazım. Gençlere de bilmeyenlere de anlatmamız lazım." diye konuştu.

Kavakcı, 28 Şubat'ta yaşananlar ile 15 Temmuz'da yaşananlar arasında hiç bir fark olmadığını vurgulayarak, tepeden bakan bir anlayışın o dönem Türkiye'yi ekonomik ve siyasi olarak istikrarsızlığa sokmak istediğine dikkati çekti.

Başörtülü milletvekillerin ilk defa 7 Haziran 2015'teki seçimin ardından Meclise girdiğini hatırlatan Kavakcı,"23 Haziran 2015, Merve Kavakçı'ya had bildirildikten yıllar sonra Türkiye'de bu ayrımcılık ortan kalkmıştır. Tabii sadece bu değildir ortadan kalkan, ideal vatandaş artık millete göre tanımlanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Kavakcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyadaki bütün mazlumların ve Müslüman halkların savunucusu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kadınlara ve gençlere kıymet veren bir lider olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye bu bütün değişim için ekonomik istikrar için yaşadığımız zorlu süreçlere rağmen, terör örgütleriyle mücadelemize rağmen, dimdik duran bir Türkiye'dir. 3 milyon kardeşine ev sahipliği yapan bir Türkiye'dir. Türkiye artık o eski Türkiye değildir. Bütün bu değişimin liderliğini yapan, 28 Şubat döneminde merhum Erbakan'ın da tohumlarını atmış olduğu bu dönüşümün liderliğini yapan, milletinin de arkasında 15 Temmuz'da dimdik durduğu ve kenetlendiği Recep Tayyip Erdoğan'dır."

- "28 Şubat'ı unutturmayacağız"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Memiş, Türkiye'nin üzerine oyunlar kurulduğuna işaret ederek, 28 Şubat postmodern darbe girişiminin sadece siyasi değil 22 bankaya yapılan müdahaleyle ekonomik bir darbe de olduğunu söyledi.

28 Şubat'ı unutturmayacaklarını belirten Memiş, Memur-Sen'nin Türkiye'nin sigortası olarak görüldüğünü, bu süreçte yaşanılan mağduriyetleri gidermek için bazı inisiyatifleri ortaya koyduklarını kaydetti.

Memiş, sağlık çalışanlarının sorunları konusunda yetkililere seslenerek, bu konuda adımlar atılması hususunda çağrıda bulundu.

-"Kadın elinin değdiği yerde merhamet vardır"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Aysel Kandemir ise güçlü toplumların ve medeniyetlerin önemli öznelerinden birisinin kadın olduğunu belirterek, "Kadın elinin değdiği yerde merhamet, şefkat ve sevgi vardır" dedi.

Anadolu'nun her karış toprağında kadınların emeği ve alınteri olduğuna değinen Kandemir, tarihte yer alan kahraman Türk kadınlarının yeni nesil için ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Kandemir, kadınların toplum hayatının her alanında hak ettikleri yeri almaları için hep birlikte çalışılması gerektiğini vurgulayarak, Bakanlık olarak buna ilişkin çok önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Panele katılan sağlık çalışanı kadınlar, siyah renkli eldiven giydikten sonra "Çocuk istismarına dur diyoruz" şeklinde slogan attı.