Ereğlikapı Mahallesi'nde bulunan, 8 bölümün yer aldığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2 bin 500 öğrenci eğitim görüyor.

Kamu ve özel sektörün talep ettiği masa, koltuk, sıra, amfi sistemi gibi donatım işlerini yapan lise, aynı zamanda özel makinelerle Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların talepleri doğrultusunda, stat koltuklarında kullanılan dengeleme demirlerini ve yedek parçaları üretiyor.

Mercedes'in, 2015 yılında 1 milyon liralık yatırımla laboratuvar kurduğu lisede, imzalanan protokol kapsamında motorlu araçlar ve elektrik elektronik bölümünde başarılı olan 11. sınıf öğrencileri Mercedes-Benz Kamyon Fabrikasında iş sahibi olabiliyor.

Adeta bir fabrika gibi çalışan lise, 10 yıl içinde iş hacmini büyüterek yıllık cirosunu 10 milyon liraya çıkarmayı hedefliyor.

Okul müdürü Deniz Han, "Metal ve mobilya bölümündeki öğrenci ve öğretmenlerimiz döner sermayeden faydalanıyor. Döner sermayede çalışan öğrencilerimiz aylık asgari ücretin üçte biri kadar kazanıyor. 2014'ten önce üretim ve kar marjımız düşüktü. 2014 eylül ayından sonra her yıl ciromuzu artırdık. 2014 yılında 500 bin lira ciro elde eden okumuz, 2016'da 2 milyon lira ciroya ulaştı. Hedefimiz, bu rakamı her yıl kademeli olarak artırarak 5-10 milyon lira seviyelerine yükseltmek."diye konuştu.