Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Yurt, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenledikleri etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.

10 Mayıs Çarşamba günü Anıt Park’ta Engelliler Festivali düzenlediklerini kaydeden Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, “Çarşamba günü sabah Kocatepe Anıtı’na çelenk bıraktıktan sonra protokol ziyaretlerimiz olacak. Ardından saat 13.30’da Anıt Park önünden başlayacak olan bir kortej yürüyüşümüz olacak. Saat 14.00’de ise yine Anıt Park’ta engelli bireylerce yapılan resimlerden oluşan sergimiz açılacak. Açılış konuşmalarının akabinde Özel Sporcular Spor Kulübü Kafkas Ekibi tarafından bir folklor gösterisi gerçekleştirilecek. Son olarak ise Sanatçı Kader’in konseri var. Aynı gün Belediyemiz tarafından katılımcılara ikramlar da sunulacak. Festivale tüm halkımızı davet ediyorum. Bizi yalnız bırakmayın” diye konuştu.

“En büyük sorunumuz anlaşılmamak”

“En büyük sorunumuz anlaşılmamak” diyen Yurt, “Engeli olmayan bireylerle, engeli olan bireyler birbirimizi anlayamadık. Biz engelliler ne bekliyoruz, engeli olmayanlar ne istiyor? Birbirimizi anlamamız gerektiğini düşünüyorum. Ne yazık ki hayat engeli olmayan bireylere göre dizayn ediliyor. Biz engelliler unutulmamalı. Yolda, kamu binalarında, kısacası hayatın her alanında engellilerin de erişilebileceği şekilde düzenlemeler olmalıdır. Tüm vatandaşlardan ricamız bizleri de sıradan birisi gibi görmeleridir. Birbirimize yardımcı olarak hayatı kolaylaştıralım” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Önümüzdeki Perşembe akşamı bir günlüğüne asker olacak engelli bireyler için asker kınası düzenleyeceklerini belirten Yurt, Cuma günü de Garnizon Komutanlığı’nda engellilerin bir günlük temsili askerlik yapacaklarını ve yemin törenlerinin gerçekleştirileceğini açıkladı.