İSTANBUL (AA) - İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü (İBFK) Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası yaptığı açıklamaya tepkisini sürdürdü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Beylerbeyi Tesisleri'nin açılışında yer alan ve burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gümüşdağ, Albayrak'ın açıklamasını bir kez daha sert şekilde eleştirdi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik ve heyetinden dün randevu aldıklarını, bugün de kendileriyle görüştüklerini ifade eden Gümüşdağ, "Gündemi değerlendirme adına bir toplantı yaptık. Ligin son 6 haftası için başarılar diledik. Biliyorsunuz, özellikle geçen hafta 2 derbi oynandı. Bu 2 derbiden sonra şu anki puan cetvelinde baya bir değişiklik oldu. Ciddi anlamda Beşiktaş da artık UEFA Şampiyonlar Ligi iddiasını yakalamış oldu." diye konuştu.

Galatasaraylı yönetici Abdurrahim Albayrak'ın açıklamaları sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Gümüşdağ, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda da TFF'ye başvuru yaptık. Özellikle rakip takım yöneticisinin maçtan sonra kameralar karşısında, yüz binlerin karşısında, 'Görüntüler ve ses kayıtları elimizde.' şeklinde açık beyanı var. Galatasaray yöneticisi, 'Şampiyon belli, elimizde belgeler var.' ifadesini kullanmıştır. Bu çok ağır bir ithamdır. Bu açıklamanın altında ezilmeyiz. Hiçbir kulübün ulaşamadığı belgeler ve ses kayıtlarına Galatasaraylı yönetici nasıl ulaşmıştır? Savcılığa suç duyurusunda bunu yazdık. Şiddet, kışkırtma, tehdit, hepsi içinde var. Ligin bitimine 6 hafta var. Kamuoyunun aydınlatılması için hepsini şimdi paylaşması lazım."

Medipol Başakşehir'in 4 yıldır ilk dört içinde yer aldığını hatırlatan Gümüşdağ, "Kurulları, TFF'yi, MHK'yi, İBFK'nın emeğini, alın terini bu ifadelerle yıpratmak veya algı oluşturmak kimsenin haddine değil. Dolayısıyla bu hakkımızı kullandık. TFF'den cevap bekliyoruz. Başsavcılığın da bu konuyu acilen soruşturmasını talep ettik. Şu an hukuk müşavirlerimiz buna çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Saha içinde hem futbolseverlerin hem de kendilerinin adil bir yönetim istediğini dile getiren Gümüşdağ, "Bu eski ifadeler, eski sözler, bunlar belgesiz bilgisiz olmaz. Bir camiayı temsil eden insanlar, belgesiz, bilgisiz bu ifadeleri kullanamaz. Kullanırsa da arkasında olmalı. Eğer varsa, elindeki ses kayıtlarını, belgeleri, görüntüleri, hepsini kamuoyuyla paylaş. Yoksa da çık Türk futbolundan ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünden özür dile." değerlendirmesinde bulundu.


- "Galatasaray'dan kimseyle görüşmedim"


Göksel Gümüşdağ, Abdurrahim Albayrak'ın açıklamalarından sonra Galatasaray Kulübünü temsil eden kimseyle görüşmediğini dile getirdi.

Savcılık ve TFF'nin cevabını beklediklerini aktaran Gümüşdağ, "Galatasaray Kulübü yöneticisinin ya da başkanının, hangisinin söylediğine inanacağımı ben de bilmiyorum. Bunlar o camiayı temsil eden kişiler. Onların söylediği şeyler bir rakibin mücadelesinde konuşacağı ifadeler değil. Artık tribünlere oynama dönemi bitti." ifadelerini kullandı.

Abdurrahim Albayrak'ın yaptığı bu açıklamanın cevabını beklediklerini vurgulayan Gümüşdağ, "Dört yıldır şampiyon belliyse, geçen sene şampiyon neden Galatasaray'dı? Eğer biz bu ligi egale edebiliyorsak, niye geçen sene edemedik? Bunlar hem tehlikeli hem de komik açıklamalar. Ben yıllardır futbol adamlığı yapıyorum, bu kelimenin altında kalmam." şeklinde konuştu.


- "VAR kayıtları paylaşılamaz"


İBFK Başkanı, VAR kayıtlarının IFAB (Uluslararası Futbol Birliği Kurulu) kuralları gereğince paylaşılamayacağını söyledi.

TFF'ye, bu kayıtları paylaşıp paylaşmadıklarını sorduklarını aktaran Gümüşdağ, "VAR kayıtları IFAB kuralları gereğince paylaşılamaz. Kendileri 'Paylaşmadık.' diye ifade etti. Hukuk dışı elde ediliyorsa, hiçbir kulüp elde edemedi de bunlar nasıl elde etti? Bunlar yenilecek yutulacak laflar değil. Biz yıllardır şampiyonluk yarışı yapıyoruz ve bugüne kadar hiçbir rakibi bu itham altında tutmadık. Madem böyle bir şey var, bunun sonuna kadar takipçisi olacağız." açıklamasında bulundu.

Gümüşdağ, futbolseverlerin doğru bilgilendirilmesine futbol ailesi olarak katkı sağlamaları gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ulu orta her kelimeyi ağzımıza alamayız. Hakemlerin hatasız maç yönettiğini hiçbirimiz söyleyemeyiz ama ben adil olduklarına inanıyorum. Zaman zaman hatalı maç yönettiklerinin farkındayım. Herkes birbirini sevmek zorunda değil ama birbirine saygı duymak zorunda. VAR konuşmalarının ellerinde olması mümkün değil. Zaten sözde bunu söylüyorlar ama biz yazılı beyanlarını alacağız. Dün başvurumuzu yaptık. TFF hiç kimseyle bunu paylaşamaz. İçeriden hukuk dışı şekilde temin edildiyse, onun da tespiti noktasında Cumhuriyet Savcılığı görev yapacak. Şu an dosya onlarda. Kim varsa araştırsınlar, biz de öğrenelim. Tüm futbol kamuoyu da gerçeği öğrensin ve bu bu ithamlardan insanlar kurtulsun. Biz gerekli hukuki başvuruları yaptık, neticeyi bekliyoruz."

Göksel Gümüşdağ, rakiplerinden kim şampiyon olursa tebrik edeceklerini, kendileri ligi ilk sırada bitirmeleri durumunda da tebrik bekleyeceklerini sözlerine ekledi.