Tahincioğlu Basketbol Süper Ligin 13. Haftasının tamamlanmasının ardından haftanın enleri de açıklandı. Geride kalan haftada temsilcimiz Afyon Belediyespor’dan Can Sevim haftanın koçu seçilirken, haftanın yerli oyuncusu ise Cevher Özer seçildi. Birleşik Amerikalı oyuncu Marcos Knıght, haftanın beşi içerisinde kendisine yer buldu.

Haftanın Koçu Can Sevim

Arel Üniversitesi Büyükçekmece’yi 94-84’lük skorla geçen Afyon’da koç Can Sevim ligin en genç koçlarının başında geliyor. Elindeki kısıtlı imkanlarla keyifli ve dirençli bir takım yaptığını söylemek lazım. 12 maçta 4 galibiyete bazıları burun kıvırabilir ancak belli maçlarda büyük şansızlıklar yaşadıklarını da unutmamak lazım. Can Sevim’in Afyon’u sonuç ne olursa olsun doğru basketbol oynamaya, kadrodan maximum verim almaya ve lige renk katmaya devam ediyor.

Haftanın Yerli Oyuncusu Cevher Özer

Can Sevim’in bu sezon rotasyonda önemli süreler verdiği Cevher Özher, koçunun güvenini boşa çıkarmayan yerliler arasında. Tecrübeli oyuncu, sezon genelinde de birçok verimli maçın altına imza atarken, Arel Üniversitesi Büyükçekmece karşısında da 20 sayı-5 ribauntla oynadı.

Haftanın En İyi Beşi

Marcos Knight (Afyon Belediye SK): 24 sayı-5 asist-6 ribaunt

Quim Colom (Bahçeşehir Koleji): 20 sayı-10 asist-3 ribaunt

Luigi Datome (Fenerbahçe Beko): 18 sayı-4 ribaunt-3 asist

Kenny Gabriel (Türk Telekom): 18 sayı-13 ribaunt-3 asist

Brock Motum (Anadolu Efes): 25 sayı-8 ribaunt-1 asist